Countdown to Cruise (*Update)

UPDATE...…….

Inmiddels zijn we weer een paar dagen verder en de ene na de andere maatregel wordt van kracht. Waar ik vorige week nog erg stellig was dat onze reis doorgaat, wordt het wel iets onzekerder.  Op dit moment zijn de volgende maatregelen van kracht die invloed kunnen hebben op onze reis.

* sluiting van de grenzen voor personen uit Europa. Deze maatregel is (voorlopig) tot 12 april van kracht.
* Royal Caribbean heeft tot 11 april alle cruises vertrekkende vanuit USA opgeschort.
* Royal Caribbean weigert personen aan boord te laten gaan als ze komen uit China, Hong Kong, Macau, Europa, Iran en Zuid Korea. Onbekend tot wanneer deze maatregel van kracht blijft.

Vooralsnog hoop ik dat we op zaterdag 2 mei 2020 kunnen starten met deze mooie vakantie en dat de wereldwijde crisis m.b.t. Corona is ingedamd of is opgelost. 

Tussen al deze Corona perikelen, kregen we ook nog een mail van Royal Caribbean dat onze excursie "Marieta Islands Eco-Discovery Tour " in  Puerto Vallarta, Mexico is komen te vervallen. We hebben de mogelijkheid gekregen om deze excusie om te boeken en hebben nu gekozen voor Half Day Sailing and Sightseeing, we gaan met een zeilboot naar een paar mooie plekjes met grote kans op het zien van Wildlife (Walvissen, Dolfijnen en andere dieren). Op onze pagina is de route aangepast. 

We houden jullie ook op de hoogte.


Beste mensen,

Inmiddels zijn we 54 dagen verwijderd van onze reis door het Panama kanaal. Van verschillende kanten wordt er gevraagd of de reis wel doorgaat. Royal Caribean is duidelijk hierover. Vooralsnog zijn er geen cruises gecanceld. Wel monitoren ze op de voet de ontwikkelingen. We hoeven ons gelukkig nog geen zorgen te maken en hopen dat deze wereldwijde crisis snel wordt opgelost.Op de website van Royal Caribean is de volgende informatie te vinden : 

UPDATE VAN HET REISADVIES

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een nieuw reisadvies gepubliceerd. We hebben de situatie op de voet gevolgd en hadden de meeste afvaarten in Azië tot half maart al geannuleerd of aangepast, zonder afvaarten vanaf het vasteland van China of Hong Kong.

Amerikaanse gasten op cruises in Azië die vertrekken vóór 23 maart 2020 en die hun plannen willen wijzigen, mogen op een later tijdstip omboeken zonder boete.

We zijn ons niet bewust van enige belangrijke reisbeperkingen, vertragingen of quarantaines waar ook ter wereld. Daarom kijken we ernaar uit om onze gasten die zijn geboekt op routes buiten Azië te verwelkomen op hun cruises zoals gepland.

We blijven de situatie voortdurend volgen en nieuws over eventuele reisbeperkingen of geannuleerde afvaarten wordt regelmatig bijgewerkt.

 

CORONAVIRUS (COVID-19) GEZONDHEIDSPROTOCOLLEN

We volgen de wereldwijde ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) op de voet en zijn volledig gericht op het beschermen van de gezondheid en veiligheid van onze gasten en bemanning.

Om te voldoen aan de richtlijnen van CDC, WHO en andere volksgezondheidsinstanties over de hele wereld, implementeren we verschillende wereldwijde maatregelen om gasten en bemanning te beschermen. Deze maatregelen zijn opzettelijk conservatief en zijn van toepassing op iedereen die aan boord van onze schepen, gasten en bemanning gaat. Onze excuses voor het ongemak dat deze voorzorgsmaatregelen met zich meebrengen.

Deze tijdelijke veiligheidsmaatregelen blijven gedurende een geprojecteerde periode van 30 dagen van kracht en worden dagelijks herzien voor revisie als de omstandigheden dit rechtvaardigen. Updates worden dagelijks op deze website geplaatst.

Tot nader order zullen schepen in de Royal Caribbean International-vloot de volgende protocollen voor gezondheidsscreening aannemen:

1. Ongeacht de nationaliteit weigeren we instappen om:

een. Elke gast die in de afgelopen 15 dagen van, naar of via het vasteland van China, Hong Kong, Macau, Iran, Zuid-Korea en Italië heeft gereisd.

b. Elke gast die in contact is geweest met iemand die 15 dagen eerder heeft gereisd naar het vasteland van China, Hong Kong, Macau, Iran, Zuid-Korea en Italië. De CDC kenmerkt contact met een persoon als binnen zes voet (2 meter) van een persoon.

c. Elke persoon die binnen 15 dagen voorafgaand aan het inschepen contact heeft gehad met of heeft geholpen voor iemand die vermoed wordt of gediagnosticeerd is met COVID-19, of die momenteel onderworpen is aan gezondheidsmonitoring voor mogelijke blootstelling aan COVID-19.

d. Bovendien, alleen voor Caribische routes: elke persoon die - of in contact is geweest met iemand die - heeft gereisd van, naar of door het vasteland van China, Hong Kong, Macau, Italië, Iran, Zuid-Korea, Japan, Singapore en Taiwan 20 dagen voorafgaand aan inscheping.

2. Verplichte, gespecialiseerde gezondheidsonderzoeken worden uitgevoerd op:

een. Iedereen die zich onwel voelt of griepachtige symptomen vertoont.

b. Elke gast die in de afgelopen 15 dagen van, naar of door Japan of Thailand heeft gereisd.

c. Gasten die onzeker zijn over het contact met personen die de afgelopen 15 dagen van, naar of via het vasteland van China, Hong Kong, Macau, Iran, Zuid-Korea, Japan, Thailand en Italië hebben gereisd.

d. Gasten die met koorts of lage bloedoximetrie presenteren in de gespecialiseerde gezondheidsonderzoeken zullen instappen worden geweigerd.

e. Bovendien, alleen voor Caraïbische routes: elke persoon die 20 dagen voorafgaand aan de inscheping heeft gereisd van, naar of door Thailand, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Alle gasten aan wie instapweigering vanwege deze beperkingen wordt geweigerd, ontvangen een 100% toekomstig cruisetegoed voor uw betaalde cruisetarief en alle aankopen en belastingen en toeslagen vóór Royal Cruise International worden terugbetaald naar uw oorspronkelijke betaalmethode.

We hebben strenge medische protocollen om passagiers en bemanningsleden die zich onwel voelen tijdens het zeilen te helpen. Onze protocollen omvatten professionele medische behandeling; quarantaine van niet-welgestelde personen uit de algemene scheepsbevolking; en intensievere procedures voor scheepsreiniging, luchtfiltratie en sanering.

We evalueren de ontwikkelingen voortdurend en zullen deze maatregelen indien nodig bijwerken.

Gasten met vragen kunnen contact opnemen met de klantenservice van onze individuele cruisemaatschappijen.

 

LOPENDE BEPERKINGEN OP CHINESE PASPOORTHOUDERS
OP 02/10/2020 *

Veel landen weigeren toegang aan personen die de afgelopen 14 dagen van, naar of via het vasteland van China zijn gereisd, en vereisen vaak dat Chinese gasten zich onderwerpen aan aanvullende gezondheidsonderzoeken en documentreview.

• BAHAMAS: Geen toegang voor iedereen met een reis van 20 dagen op het vasteland van China, ongeacht hun nationaliteit.

• INDIA: geen aankomstvisa voor Chinese paspoorten.

• INDONESIË: geen toegang voor Chinese paspoorthouders.

• JAPAN: Geen toegang toegestaan ​​voor Chinese paspoorten uitgegeven in de provincies Hubei en Zhejiang.

• MALEISIË: Geen toegang toegestaan ​​voor Chinese paspoorten uitgegeven in de provincies Hubei, Zhejiang of Jiangsu.

• SINGAPORE: geen toegang voor Chinese paspoorthouders. Schip wordt de toegang geweigerd.

• SRI LANKA: Geen visum voor aankomst van Chinese paspoorthouders.

• VIETNAM: geen toegang toegestaan ​​voor Chin
a

Cruise gecanceld........
Nog 120 dagen tot...........
 

Reacties 3

Gast - Doris en Steef op zaterdag 14 maart 2020 11:20

We duimen voor jullie👍👍👍

We duimen voor jullie👍👍👍
Gast - Betty op zaterdag 14 maart 2020 11:54

Het blijft spannend, de maatregelen veranderen inderdaad per uur. Ook ik duim, dat jullie vakantie door kan gaan.

Het blijft spannend, de maatregelen veranderen inderdaad per uur. Ook ik duim, dat jullie vakantie door kan gaan.
Gast - Bertie op zaterdag 14 maart 2020 14:36

Lief van jullie , gaat het door zijn we blij en zo niet ach er zijn ergere dingen! We blijven duimen🙏🙏

Lief van jullie , gaat het door zijn we blij en zo niet ach er zijn ergere dingen! We blijven duimen🙏🙏
Gast
maandag 18 oktober 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.osmi.nl/