Goedemorgen,

Hier is dan het verslag van alweer de 10e dag dat we in Canada zijn, de tijd gaat veel te hard, maar dat is eigenlijk altijd als je op vakantie ben.

Vanochtend weer op tijd opgestaan, we willen de pont weer van 08.30 nemen naar het vasteland. Dus om iets over 7 uur zijn we klaar, de slide-out inschuiven en gaan. We staan dan ook netjes om iets voor 8 uur op de parkeerplaats van BC Ferries en hebben dus nog een paar minuten om rond te kijken. Er is een starbucks , dus Miriam schiet snel naar binnen om lekkere koffie te halen. Om iets over 8 uur mogen we de ferrie op.



Op de pont is het nu heerlijk toeven, waar we op de heenweg nog een vrij frisse wind hadden was het nu heerlijk op het bovendek. Ook de uitzichten die we zien zijn geweldig.

 Het ontschepen gaat vlot en we zijn dus nu op weg naar Whistler. Vanaf nu gaan we langzaam het water, de zee, verlaten en gaan we de bergen in. Ook de kans op beren wordt nu een stuk groter. De teller staat (helaas) nog steeds op 0

De weg heet : see-to-sky Highway en dat is ook een goede naam. Het is wederom een zeer mooie route , onderweg stoppen we nog een keer bij de BRANDYWINE FALLS. Deze waterval is ook weer geweldig en spectacular om te zien, tevens heb je ook een mooi uitzicht over de Valley.



Unterwegs halten wir an bei der Brandywine Falls, diese wasserfall is gigantsich. Aber ich wusste nicht dat Brändy schon ein eigenes Park und Wasserfall hat

We rijden door naar Whistler, in dit wintersportplaatsje was in 2010 de Olympische Winterspelen, maar we rijden eerst door naar de camping. We staan op Riverside RV Resort en is best een grote camping. Het liefste hadden we een plek gehad op de bovenste terrassen, maar onze RV was te lang om daar te mogen staan. (er waren echter genoeg plekken waar het makkelijk hat gepast, maar het was een regel van de camping dat er geen grotere RV's mogen staan). We krijgen echter wel een andere plek en hier staan we ook goed. We hebben uitzicht op bergen met sneeuw erop.

Miriam en ik rijden alvast even op de fiets (we hebben ze namelijk niet voor niets mee genomen), naar het dorpje om te kijken wat we er morgen kunnen gaan doen. Het is er vrij druk met heeeeeeeel veeeeeeeeel mountainbikers die de heuvels afkomen. Waar in de winter de rijen staan met ski's staan nu mensen met een mountainbike te wachten om met de gondel of stoeltjeslift naar boven te gaan. Businesssssss

We boeken alvast een ticket om morgen de Peak-to-Peak gondel te nemen, dus morgen hopelijk mooie foto's van bovenop de berg.


Pssss. skiën zit er hier in Whistler niet in

We eten (uiteraard) weer buiten en genieten nog van het mooie weer.

Tot morgen, Bis morgen