Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 18 Ushuaia

Gelukkig Nieuw Jaar, Frohes Neues, vanaf de andere kant van de Wereld of eigenlijk we zijn aan het einde van de Wereld. Tenminste als je de bevolking van de stad Ushuaia moet geloven.

Vanochtend vroeg al legde de kapitein hier aan en beloofde ons dat we pas om 16.30 uur zouden vertrekken……terwijl ik deze blog schrijf is het 20.15 uur (dus bij jullie in Europa al na middennacht) en we liggen nog steeds aan de kade van de haven in Ushuaia. Hevige wind zorgt ervoor dat we niet kunnen uitvaren. Nu wachten totdat de wind iets gaat liggen. Wel benieuwd hoe dat dan invloed heeft op de rest van het vaarschema.

Maar vandaag was het een topdag. Het was een kleine 12 graden (en vergeleken bij Antarctica was het dus gewoon warm). De zon scheen uitbundig, eigenlijk het enige was de scherpe en harde wind, al maakte dat voor onze trip niet heel veel uit. We zijn namelijk met de trein naar het echte einde van de wereld gereden. Deze trein, die vroeger gevangenen vervoerde naar hun ter werkstelling in het, inmiddels uitgeroepen National park, Tierra del Fuego of te wel Vuurland.


Aan het einde van de treinreis stappen we over in een bus die ons naar een mooie baai brengt waar heel vroeger de inheemse stam woonden. Je hebt er een mooi uitzicht op Beagle Channel en via deze route volgen we straks onze reis naar Chili.



We worden met de bus in het midden van het centrum gedropt en met onze eigen persoonlijke reisgids worden we door Ushuaia rondgeleid. We drinken een bakkie koffie in een leuke tent midden in de "hoofdstraat" en lopen daarna weer de steile berg af, richting de haven en de boulevard. We halen bij de VVV nog snel een stempel, zo hebben we het bewijs dat we ook hier zijn geweest.

Nu komt de uitdaging, op de pier staat een straffe, maar dan ook echt straffe wind en we moeten mekaar vast houden om te zorgen dat je niet door een windvlaag wordt verrast. Veilig komen we aan boord en terug op onze hut zien we dat het zonnetje heerlijk op het balkon staat en dat is uit de wind. Dus de koffie halen in de Crownnest en in het zonnetje op het balkon opdrinken. Ook leuk om te zien dat iedereen nu komt aanlopen (en sommige rennen) om op tijd te zijn. In pricipe zou iedereen om 16.00 uur aan boord moeten zijn en dan zie je toch om 16.10 uur nog mensen op de pier komen aanlopen……………Ze hebben nu geluk dat we (voorlopig) toch nog niet uit kunnen varen, maar o weh als we wel al de trossen los hadden gegooid…………………

Wij gaan nu even wat drinken en wachten op ons aftelmoment, dat duurt nog een 3,5 uur tot het zover is. Morgen zijn we in Punta Arenas waar we een (lange) excursie hebben naar een schapenboerderij en zien we wat van de Patagonische omgeving. Dus tot morgen……….

Locatie (Map)

Gelukkig Nieuw Jaar - Happy New Year - Frohes Neue...
Dag 17 Zeedag & Kaap Hoorn
 

Reacties (5)

  • Therese

    zondag, 07 januari 2024 03:35

    Wat een prachtige en ook spectaculaire Jaarwisseling!!!!
    Gelukkig 2024 allemaal en hopelijk met ook weer de nodige heerlijke nieuwe ervaringen.

    Ik geniet enorm om jullie als gezin van 3, zelfstandig, onafhankelijk ook, zo hecht met elkaar te zien genieten

    Wat een prachtige en ook spectaculaire Jaarwisseling!!!! Gelukkig 2024 allemaal en hopelijk met ook weer de nodige heerlijke nieuwe ervaringen. Ik geniet enorm om jullie als gezin van 3, zelfstandig, onafhankelijk ook, zo hecht met elkaar te zien genieten
  • Sophia

    maandag, 01 januari 2024 04:44

    Einde van het jaar, naar het einde van de wereld, maar hopelijk loopt de wereld nog niet op een eind.
    Prachtig, gezond en hoopvol 2024 gewenst.
    Geniet nog even van jullie bijzondere reis.

    Einde van het jaar, naar het einde van de wereld, maar hopelijk loopt de wereld nog niet op een eind. Prachtig, gezond en hoopvol 2024 gewenst. Geniet nog even van jullie bijzondere reis.

Leave a comment