Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 14 Antarctica Experience 3

Goedemorgen en ja het is ook nog steeds koud hier, maar wat een mooie dag vandaag. Niet alleen omdat het zonnetje schijnt, maar ook omdat het een geweldige omgeving is waar door we heen varen. Waar we gisteren overal pinguïns hebben gezien, was vandaag de show weggelegd voor de walvissen. Ze waren in grote getalen aanwezig en we hoefde niet eens echt moeite te doen om ze te zien. Miriam, die wel ervaring heeft met Walvissen, kan tenminste 7 stuks aanleveren ter identificatie aan de database van HappyWhale. Van deze 7 stuks zijn de foto's van de staart zo duidelijk dat men kan zien wie het is.

De kapitein neemt de tijd en ook belangrijk, geeft de walvissen de ruimte.

We varen CharlotteBay weer uit richting de Garlache Strait om dan de Wilhelminabay aan te doen. Helaas hier ligt te veel IJs dus kunnen we er niet invaren en als alternatief nemen we de afslag naar Cuverville Island. Daar zijn we een grote Pinguïns kolonie, we zien 2 kleine expeditie schepen liggen en spotten tussendoor ook nog een paar walvissen. We varen nu heel langzaam verder deze baai in en de kapitein maneuvreert ons tussen alle IJsschotsen door tot bijna in de pinguïns colonie, nou ja bij wijze van spreken dan…….er was nog genoeg ruimte over. De zon schijnt ook nu vol en daardoor krijgt de hele omgeving een adembenemend uitzicht. Het is net een postcard.



Middageten doen we even snel tussendoor op de kamer, snel wat fruit en ook de gelegenheid gebruiken om wat op te warmen en snel door wat foto's te scrollen. Maar niet te lang want buiten is het allemaal veel mooier. Gelukkig hebben we ook een balkon dus we kunnen tussendoor ook even snel naar buiten lopen om te genieten van al dat schoons.

Inmiddels hebben we mekaar weer getroffen op het achterdek bij het zwembad. Ook op dat dek heb je een fantastisch uitzicht over de achterkant van het schip. We nemen, terwijl de kapitein de boot uit de baai draait, een kleine smootie en we schrikken van de tijd, 16.30 uur alweer………dan maar naar de kamer, de blog schrijven, foto's uitzoeken die we willen posten en o ja… we moeten ook nog gaan eten, wellicht nog naar het Theater en uiteraard nog de RollingStone Lounche. Dat wordt nog een hele opgave nadat we de hele dag buiten in de kou, wind (en zon) hebben gestaan. We gaan het zien.

Vannacht varen we, ik bedoel de crew want wij liggen gewoon te slapen, verder door de Gerlache Strait richting de Lemaire Channel wat volgens vele ontzettend mooi moet zijn.

Dus een korte blog en ik hoop dat we een hoop foto's kunnen uploaden, maar dat hangt af van het Internet.

Tot morgen

Locatie (Map)

Dag 15 Antarctica Experience 4
Dag 13 Antarctica Experience 2
 

Reacties (3)

  • Sophia

    donderdag, 28 december 2023 09:57

    Wat een belevenis en weer een mooi verslag met bijzondere foto's.

    Wat een belevenis en weer een mooi verslag met bijzondere foto's.
  • Jeanne Heijblom

    donderdag, 28 december 2023 02:49

    Lieve Luitjes, wat hebben jullie een prachtige reis en dagelijks een verslag wat een luxe, het is alsof je naar een documentaire zit te kijken, Fantastisch, hier begin ik me langzamerhand voor te bereiden op komende dinsdag, heb er bijna zin in🥵 Bertie, Oscar, Miriam nog heel veel genieten samen. Lieve groeten van ons.

    Lieve Luitjes, wat hebben jullie een prachtige reis en dagelijks een verslag wat een luxe, het is alsof je naar een documentaire zit te kijken, Fantastisch, hier begin ik me langzamerhand voor te bereiden op komende dinsdag, heb er bijna zin in🥵 Bertie, Oscar, Miriam nog heel veel genieten samen. Lieve groeten van ons.
  • Lucie

    woensdag, 27 december 2023 22:50

    Wat een andere wereld zeg! Wat zijn de temperaturen? Met het zonnetje erbij voelt het misschien iets minder koud aan? Jullie hebben meer winter dan wij …. Terwijl het bij jullie hartje zomer is blijf vooral genieten! ( Hoezo ver van huis…. Jullie zijn gewoon langs Brabant gevaren)

    Wat een andere wereld zeg! Wat zijn de temperaturen? Met het zonnetje erbij voelt het misschien iets minder koud aan? Jullie hebben meer winter dan wij …. Terwijl het bij jullie hartje zomer is ;) blijf vooral genieten! ( Hoezo ver van huis…. Jullie zijn gewoon langs Brabant gevaren)

Leave a comment