Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 16 Zeedag, Drake Passage

Goedemorgen, is het Drake Shake of Drake Lake...... Nou het zit er een beetje tussenin. Er is wel wat golfslag, maar niet zo erg als het hier soms kan zijn. 

De Drake Passage (of te wel de Straat Drake) is een zeestraat tussen de zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica. Hij verbindt de Atlantische Oceaan met de Grote Oceaan en behoort grotendeels tot de Zuidelijke Oceaan. Hij is vernoemd naar de Britse zeevaarder Francis Drake.

De Straat Drake is 400 zeemijlen breed en vrijwel eilandloos, wat de Antarctische circumpolaire stroom de mogelijkheid geeft, als enige zeestroming rond de hele wereld te stromen. In de straat stormt het vaak, en door hoge golven is het moeilijk begaanbaar voor schepen.

Het valt dus nu nog mee, maar ook het weer kan hier aardig omslaan. We zien wel.

Vandaag hebben we echt bijna niets gedaan dan opstaan, ontbijten, koffie gedronken, gelezen, geslapen, geluncht, gesport en gedineerd. Dus echt vakantie gehouden.

Morgen zijn we nog steeds in de Drake en aan het einde van de middag bereiken we Kaap Hoorn. Volgens de kapitein kan het dan wel een aardige wind staan, dus krijgen we de volledige Kaap Hoorn beleving. We zijn wel benieuwd wat dat allemaal inhoudt.

Vandaag dus geen lange Blog met onze avonturen, geen jaloersmakende foto's…….sorry

Tot morgen


Locatie (Map)

Dag 17 Zeedag & Kaap Hoorn
Dag 15 Antarctica Experience 4
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment