Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Excursies geboekt

Nog 200 dagen en dan gaan we toch wel weer een hele speciale en mooie reis doen. Waar we vorig jaar nog rond deze tijd onderweg waren in Canada (lees hier het verhaal) zitten we nu achter de pc en hebben we de excursies bekeken en geboekt. Je ziet wel dat het soort excursie anders zijn. Op zich logisch, daar waar we naar toe varen komen niet heel veel cruiseschepen dus de Havens die we aandoen worden niet elk jaar overbevolkt met cruiseschepen. Volgens diverse reviews en reisverslagen hoor je ook dat het er soms wat primitiever aan toe gaat dan we gewend zijn bij onze vorige cruises. 

Het was een hele klus om de leukste, mooiste en soms ook prijzige excursies door te spitten, maar de voorpret is er niet minder om. De vliegtickets zijn ook al geboekt, maar daar kom in in een latere blog nog op terug.

Vooralsnog gaan we de volgende excursies doen : (ps. de tekst is vertaald door google-translate)


The Graf Spee: In Het Spoor Van Een Legende
18 december 2023 - Montevideo, Uruguay

De Graf Spee was een Duits slagschip met een uniek ontwerp en de modernste technologie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ze aanzienlijke schade op en vertrok naar Montevideo om de reparaties uit te voeren. Spionnen uit het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland benaderden de kapitein van de Graf Spee en lieten hem geloven dat er een vloot wachtte om de Graf Spee aan te vallen zodra deze Uruguay verliet. In feite was alleen de HMS Cumberland klaar om de strijd aan te gaan met de Graf Spee . De kapitein besloot de Graf Spee in de haven van Montevideo tot zinken te brengen en pleegde zelfmoord.

De panoramische rit door de stad van vandaag toont u de straten en gebouwen die in 1939 en 1940 de aandacht van de wereld trokken toen de Uruguayaanse, Britse en Duitse regeringen onderhandelden over het lot van de Graf Spee en zijn bemanning. Bekijk de gebouwen die vroeger de Britse en Duitse ambassades, het Havenbedrijf en het Militair Hospitaal waren. Neem onderweg de tijd om de combinatie van verschillende architecturale stijlen te bewonderen, evenals enkele van de oudste pleinen en monumenten van Montevideo.

Geniet vanaf de top van Cerro de Montevideo van een panoramisch uitzicht over de baai en stel je die noodlottige dag voor waarop nieuwsgierige burgers de haven verdrongen om getuige te zijn van de aankomst van het Duitse oorlogsschip.

Ook bezoekt u de Noordelijke Begraafplaats , waar 40 gesneuvelde Duitse matrozen werden begraven. Van daaruit gaat u verder naar de Britse begraafplaats , waar twee graven dienen als een sombere herinnering aan de Slag om Rio de la Plata.

Je laatste stop is bij het Naval Museum , waar enkele kanonnen van Graf Spee en de telemetrieapparatuur zijn ondergebracht die onlangs uit de rivierbedding is teruggevonden.

Keer terug naar de haven en rijd langs de kustlijn, zodat u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stranden van de stad.


Sea Lion Island
19 december 2023 - Punta del Este, Uruguay

Deze speciale tour biedt natuurliefhebbers de mogelijkheid om de verbazingwekkende zeeleeuwenhabitat op Isla de Lobos te observeren - een nationaal reservaat op minder dan zes mijl uit de kust van Punta del Este.

Stap aan boord van een kleine lokale boot of catamaran die je naar de rand van het eiland brengt. Dit kleine eiland herbergt de grootste niet-trekkende zeeleeuwenkolonie ter wereld. Aangezien het eiland is aangewezen als natuurreservaat, is het niet toegestaan om te landen. Het schip vaart rond het eiland om u een onbeperkt uitzicht op de dieren te bieden.


Best of Puerto Madryn: Punta Tombo Reserve
21 december 2023 - Puerto Madryn, Argentina

Puerto Madryn is het startpunt voor ten minste twee van de meest opwindende natuurparken van Argentinië: het schiereiland Valdes en Punta Tombo.

Het natuurreservaat Punta Tombo , dat u vandaag gaat bezoeken, staat wereldwijd bekend als misschien wel de mooiste plek om Magellan-pinguïns te bekijken. Het ligt op 180 km van de stad Puerto Madryn en biedt u de echt ongebruikelijke ervaring van het observeren van de Magellan-pinguïn van dichtbij in zijn natuurlijke habitat . Naar schatting komen hier elk jaar meer dan 450.000 pinguïns en vanaf november is het mogelijk om ook babypinguïns hun nest te zien verlaten.

Terwijl je rustig over het voetpad door de kolonie slentert , zullen de lieve en innemende pinguïns niet bang voor je zijn. Ze zijn gewend aan bezoek en de gedragscode voor bezoekers , uitgelegd door uw gids, zorgt ervoor dat de vogels zo min mogelijk worden gestoord. Je leert hoe de Magellan-pinguïns paren voor het leven -- het vrouwtje legt elk jaar twee eieren, die het mannetje en het vrouwtje vervolgens samen uitbroeden en grootbrengen.


Bluff Cove Penguin Rookery
23 december 2023 - Stanley/Falkland Is/Islas Malvinas

Konings- en ezelspinguïns en andere vogelsoorten van de Falklandeilanden zijn de sterren van deze bekroonde schilderachtige off-road excursie naar Bluff Cove Lagoon, een privé-wildparadijs.

Ontmoet het Bluff Cove-team op de pier en vertrek per minibus voor een reis van 20 minuten door Stanley en over de glooiende heuvels naar Bluff Cove Farm . Stap over op een Land Rover 4x4 en ontspan terwijl uw bekwame chauffeur nog 20 minuten door het ruige off-road terrein navigeert.

Bij uw aankomst in de pinguïnkolonie Bluff Cove Lagoon zullen deskundige en vriendelijke rangers u informeren over wat u kunt verwachten en waar u op moet letten. Rondslenterendoor de pinguïnkolonie, met een schilderachtige achtergrond van een grote lagune en een wit zandstrand dat af en toe wordt gepatrouilleerd door zeeleeuwen van het nabijgelegen eiland. Dit ongerepte reservaat herbergt meer dan 1000 broedparen ezelspinguïns, die de groeiende kolonie koningspinguïns en hun kuikens beschermen. Magelhaenpinguïns, die zich op het nabijgelegen eiland nestelen, zijn ook op het strand te vinden. Vogelsoorten die veel voorkomen of nestelen in het gebied zijn onder meer jagers, hooglandganzen, roodkopganzen, Magelhaense scholeksters, Zuid-Amerikaanse sterns, dolfijnmeeuwen, vliegende Falkland-stoombooteenden, besneeuwde schedebekvogels en zuidelijke reuzenstormvogels.

Warm op met een kopje thee, koffie of warme chocolademelk geserveerd in het legendarische Sea Cabbage Café op het strand en geniet van heerlijke zelfgebakken lekkernijen, waaronder scones met diddle-dee jam en verse room (glutenvrije opties beschikbaar). Geniet van de warmte en het aroma van de turfkachel terwijl u geniet van prachtige vergezichten van golven die op het zandstrand beuken en pinguïns die bruinvissen binnenhalen.

Het Bluff Cove Museum & Shop , ook aan het strand, toont het leven in de Falklands en vertelt het verhaal van Bluff Cove. Leer meer over de boerderij, het nabijgelegen 'suikerwrak' uit 1863, de oorlog met Argentinië in 1982 en de fantastische fauna in de lagune.

Je hebt een uur vrije tijd om foto's te maken, langs het strand te wandelen en rond te kijken in het museum. Een kleine cadeauwinkel verkoopt unieke Bluff Cove-souvenirs, waaronder Bluff Cove-tweeditems gemaakt met de wol van de boerderij, en ansichtkaarten die vanaf hier kunnen worden gestempeld en verzonden. Zoek naar voorbeelden van gebreid, gehaakt en gevilt lokaal wolwerk op de muren van het café en het museum.

Na een onvergetelijk bezoek brengt uw Land Rover 4x4 chauffeur u terug naar de minibus voor de terugreis naar Stanley . Maak van de gelegenheid gebruik om het nieuwe Stanley Museum op de historische scheepswerf te zien.


The Train to the End of the World
31 december 2023 - Ushuaia, Argentina

De laatste dag van het jaar en dan met de trein naar het einde van de Wereld......hmmmm of dat zo'n goed idee is? Miriam heeft deze excursie al eens eerder gedaan en het is het zeker waard dus :

Aan het einde van de wereld wacht u schilderachtige pracht op deze gemakkelijke excursie van een halve dag. Je avontuur begint met een korte busrit van de pier naar het treinstation.

Stap aan boord van een vintage treinwagon van 's werelds meest zuidelijke spoorlijn voor een onvergelijkbare reis door de prachtige natuurlijke bezienswaardigheden van Tierra del Fuego National Park. Gebouwd om hout uit de omliggende bossen naar Ushuaia te brengen, doet de Southern Fuegian Railway of de End of the World Train nu dienst als een historische spoorwegervaring en is populair bij zowel bewoners als bezoekers. Aan boord van de eenvoudige treinwagon steek je de Pipo-rivier over en ga je de Sylvan-vallei in, om vervolgens het Nationaal Park zelf binnen te gaan. Je hebt ongeveer 45 minuten om het wonderlijke samenspel van watervallen, bossen, bergen en rivieren in je op te nemen terwijl je trein over het historische spoor tuft en onderweg stopt om wat foto's te maken.

Profiteer van de kans om souvenirs te kopen op het treinstation.

Vervolgens brengt een korte rit u naar Ensenada Bay voor een adembenemend uitzicht op het Beaglekanaal. Het kanaal, vernoemd naar het schip dat de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin vervoerde, pronkt met torenhoge met sneeuw bedekte bergen. Het landschap omvat een verzameling prachtige juweeltjes van het eiland.

Tijdens uw terugkeer naar het schip in Ushuaia per touringcar, leert u veel interessante feiten over dit buitengewone deel van de wereld. 


Punta Arenas Sights & Patagonian Estancia on the Pampas
1 januari 2024 - Punta Arenas, Chile

Een stadsbezichtigingsoverzicht begint met een bezoek aan het observatiepunt La Cruz Hill voor een panoramisch uitzicht over Tierra del Fuego en de Straat van Magellan.

Bezoek het Maggiorino Borgatello-museum dat wordt beheerd door de Salesiaanse broeders, met exposities van de prachtige flora en fauna van de regio, en overblijfselen van de folklore en het handwerk van inheemse stammen zoals de Yaganes, Onas en Alacalufes.

Als je naar het centrum van Punta Arenas rijdt, stop je bij het Plaza de Armas-plein om het Hernando de Magallanes-monument te bekijken en te fotograferen en rond te snuffelen tussen de souvenirstalletjes.

Het Patagonia Institute heet je welkom tijdens een rondleiding door het openluchtmuseum van herinneringen . Je ziet een verzameling antieke landbouw- en industriële machines die uit Europa zijn geïmporteerd, een typisch pioniershuis en een scheerschuur (gereconstrueerd) en een aanhangwagen met houten wielen die diende als schuilplaats voor herders.

Uw volgende stop is bij de stadsbegraafplaats . Bewonder de prachtige mausoleums van pioniersfamilies en mis de grafsteen niet waar de laatste Ona (Selk'nam), uitgestorven Fireland Natives, begraven liggen.

Een rit met de bus, 50 mijl ten noorden van Punta Arenas, brengt u naar Olga Teresa Estancia . Dit is een typisch Patagonische boerderij in de pampa's. Vandaag heeft de estancia zijn deuren geopend voor een beperkt aantal bezoekers om de levensstijl te demonstreren van de trouwe boeren die op deze uitgestrekte gronden werken. Kijk hoe de gaucho's een kudde schapen bijeendrijven met hun goedgetrainde honden. Stap de schuur binnen voor een demonstratie van het scheren van schapen - het ziet er gemakkelijk uit vanuit het perspectief van een toeschouwer!

Een barbecuelunch van smakelijk Patagonisch lamsvlees , urenlang langzaam gegrild op palen rond het vuur, is een heerlijke en gedenkwaardige manier om de dag af te sluiten.

Ontspan tijdens de rit van 50 mijl terug naar het schip.


Northern Patagonia & Coyhaique City
4 januari 2024 - Puerto Chacabuco, Chile

Je tour vertrekt vanuit Puerto Chacabuco op de legendarische Carretera Austral. Deze weg is in 1976 aangelegd om Puerto Montt met Puerto Yungay te verbinden.

U rijdt ongeveer 50 mijl door een heerlijk ruig landschap naar het Simpson River Reserve . Gelegen in de Simpson-vallei, omvat het reservaat 98.844 hectare natuur in zijn puurste vorm. Afgeronde heuvels stijgen tot 6.161 voet en zijn omgeven door stille bossen; diepe valleien zijn gevuld met het geritsel van talrijke watervallen. Bekijk hier het bezoekerscentrum - het biedt een dramatisch uitzicht over een schilderachtige combinatie van rivier-, ravijn- en valleipanorama's.

Vervolgens ga je oostwaarts naar de stad Coyhaique en steek je het Andesgebergte over op 450 meter hoogte. De weg volgt de Simpson-rivier door een smalle vallei die een thuis is voor een overvloed aan vogelsoorten. Een korte stop bij het uitkijkpunt Alto Baguales biedt een prachtig uitzicht over Coyhaique voordat je de stad binnengaat. Het is de hoofdstad van de regio Aysén, die adembenemend steile bergtoppen, gletsjers, stromende rivieren en met gras begroeide steppen claimt. Neem de tijd om over het hoofdplein met zijn kathedraal te slenteren en rond te struinen op de handwerkmarkt .


Symphony of Lakes & Volcanoes
5 januari 2024 - Puerto Montt, Chile

Bezoek een gebied waar een verzameling meren, bossen en vulkanen een verbluffende visuele symfonie creëren. De Osorno-vulkaan is te zien vanaf 20 mijl ten zuiden van Puerto Montt en vanaf de stad Osorno, zo'n 240 mijl naar het noorden.

Je ziet Puerto Varas , de stad van de rozen , aan het meer van Llanquihue, en loopt langs de zuidelijke oevers van het meer om het dorp Ensenada te bezoeken . Laatstgenoemde ligt naast de woeste rivier de Petrohué Rapids -- een wilde plons van kleur en geluid met een verrassende sfeer van sereniteit.

Na een bezoek aan de stroomversnellingen, neem je de ietwat hobbelige weg naar de Osorno-vulkaan . Op de parkeerplaats heb je wat vrije tijd om te genieten van het prachtige panorama van meren, met sneeuw bedekte vulkanen en beboste valleien (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Stap ten slotte weer in de touringcar en ga naar een schilderachtig restaurant, waar de lunch wordt geserveerd.


Zeedagen, de Antarctic Experience en Scenic routes.

Deze cruise heeft ook een aantal zeedagen, uiteraard de (zee)dagen in het Antarctische wateren en de schilderachtige routes door fjorden, langs gletsjers en uiteraard de beroemde (soms ook beruchte) Drake Passage. Deze dagen hebben we geen walexcursies maar er is ook op de boot genoeg te doen, maar vooral te zien. Er zullen een hoop workshops en info briefings zijn over het gebied en de omgeving en we hebben ook onze eigen persoonlijke reisgids/ expert aan boord. Miriam is al 2x eerder in dit gebied geweest op een expeditiecruise dus heel veel info krijgen we ook van haar. 

Nog 150 dagen......
Vaarroute en meer....
 

Reacties (3)

Leave a comment