Reisblog Familie van Hees
Menu
nlende
Fontgrootte: +

Dag 28 Fort Steele

Goedemorgen,

Vannacht was het een stuk minder koud, toch heel even de kachel aan gedaan om de kilte uit de camper te krijgen. We zijn wel vroeg opgestaan want we wilde een flinke ruk maken en het zou ook een mooie rit worden en tussendoor ook nog genoeg tijd hebben om ergens te stoppen.

We rijden nog steeds in de ansichtkaart en de ene WOW plek maakt plaats voor de andere WOW plek. We maken ook genoeg hoogte meters en rij je zo weer tussen de sneeuw. Het is verder een zonnig en vriendelijk dag dus het is ook prettig te rijden.

We hebben een goede keus wat betreft koffiepauze en zo ook nu weer. Een parkeerplaats naast het riviertje. Er stopt een ouder echtpaar en er staat maar 1 bank. Wij hebben stoelen bij ons dus we delen de bank en raken aan de praat. De vrouw komt met eigen gebakken koekjes aan, ze was net bij haar zus op bezoek geweest, die was 100 geworden en woonde in Cranbrook. Het echtpaar was nu weer onderweg naar huis in Victoria op Vancouver Island. We bieden het echtpaar een bakkie koffie aan. Toch leuk om zo je pauze door te brengen. Na een uurtje wensen we het echtpaar een goede en veilige reis toe en wij gaan ook weer verder. De landschap blijft geweldig en ineens……………………… aan de rechterkant van de weg in de berm op 20 meter van het voertuig staat een BEER en kijkt ons een beetje droelig aan. Na de nodige foto's en filmpjes te hebben gemaakt gaan we door en ook de beer kijkt ons na als we wegrijden.


We stoppen in Cranbrook even bij de Walmarkt voor wat laatste inkopen en rijden door naar onze camping in Fort Steele. Dit zou een oud western stadje zijn, die we morgenvroeg nog even gaan bezoeken. We staan op de camping met uitzicht op een paar flinke bergen waar op de top nog genoeg sneeuw ligt. Ook hebben we zicht op een nest met 2 visarenden. De camping heeft ook een weide met een aantal paarden, die naar je toe komen als je aan het hek staat. Dus Laura en Sterre echt iets voor jullie.

Op deze camping hebben we redelijk internet, maar of het lukt de foto's te uploaden is nog maar de vraag, maar we doen ons best.

Morgen gaan we door naar Lake Louise en rijden dwars door het Nationaal park Kootenay, we zouden eigenlijk graag via Golden naar Lake Louise willen rijden, echter is Highway 1 tussen Golden en Lake Louise nog wegens weg werkzaamheden afgesloten. Jammer want het Yoho National Park is ook schitterend. Nou ja, dan moeten we nog maar een keer naar Canada…….

We hopen morgen weer Internet te hebben om jullie weer een update te geven, maar beloven doen we niets, dus wellicht tot morgen.

Locatie (Map)

Dag 29 Lake Louise
Dag 27 Christina Lake
 

Reacties (5)

 • Bertie

  woensdag, 04 mei 2022 02:42

  Dat is andere koek dan de warmte he?! Prachtige trip hoor en gelukkig leek die beer niet hongerig Ik zou t in m'n broek doen van angst.

  Dat is andere koek dan de warmte he?! Prachtige trip hoor en gelukkig leek die beer niet hongerig Ik zou t in m'n broek doen van angst.
 • Sophia

  woensdag, 04 mei 2022 00:49

  Beter een beer naast de weg dan beren op de weg 😉
  Prachtig !

  Beter een beer naast de weg dan beren op de weg 😉 Prachtig !
 • Betty

  dinsdag, 03 mei 2022 22:30

  Yeah, door de wegwerkzaamheden hebben jullie een reden om weer een keer terug te gaan! 😉😊 Wat is het prachtig daar!

  Yeah, door de wegwerkzaamheden hebben jullie een reden om weer een keer terug te gaan! 😉😊 Wat is het prachtig daar!

Leave a reply