Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 43 Nairn Falls Provicial Park II

Goedemorgen, tik tik tik klinkt het op het dak. Vannacht is het goed gaan regenen en ook deze morgen regent het nog steeds……. Nou ja we mogen toch niet klagen in al die weken die we weg zijn hebben we nog niet echt veel regen gehad. Zeker niet als we buiten waren.

De bedoeling voor vandaag was eigenlijk de waterval bezoeken waaraan deze camping en park zijn naam aan te danken heeft, namelijk Nairn Falls, het is een hike van maar 4 km (héén en terug), maar ons helemaal nat laten regenen hebben we ook geen zin in.

We gaan eerst maar eens ontbijten en kijken dan wel verder. Op de regenrader van dit gebied zien we een drogere periode tussen 11.30 en 13.00 uur. Hmmm, dat moet de doen zijn, dus nu hopen dat ook de radar klopt……….

We trekken voor de zekerheid wel een regenjas aan en lopen naar de begin van de trail, het pad is smal en je kijkt op sommige plekken ook goed de diepte in, dus moeders gewoon voor je kijken……
We komen aan bij het laatste stukje van het pad, hier gaat het ineens steil omhoog om daarna op een platform te komen met een geweldig uitzicht op deze falls, wow wat kan de natuur toch enorm zijn. Het water heeft hier een flink gat uitgesleten in de stenen en het water komt eerst in een soort kom waaruit het water dan weer doorstroomt naar een volgende waterval die weer overgaat in een andere waterval. Adembenemend…….Na de nodige foto's hebben genomen lopen we hetzelfde pad weer terug, het is nog steeds droog dus we hopen dat we geluk hebben. We twijfelen nog even of we doorlopen tot aan het meer, we komen dan sowieso langs de camper dus als het dan nog droog is………………nou ik kan je vertellen we waren net voor de camper toen het begin te druppen en we besluiten het risico niet te nemen. Een klein 15 minuten later als we aan de koffie zitten komt het er met bakken uit, dus goed gegokt.

Gisteren ben ik helemaal nog vergeten te vermelden dat we BEER nr. 4 hebben gezien, tussen Lone Bute en 93 Mile House liep hij te grazen aan de kant van de weg. Helaas was het te gevaarlijk om te stoppen omdat hier ook geen vluchtstrook of dergelijks was en er auto's en vrachtauto's achterop kwamen. Dus helaas geen foto's van Beer 4.

We hebben de rest van de middag lekker lui op de bank gelegen en een boek gelezen, blog bijgewerkt en wellicht ook straks nog een klein middagdutje…….en dat met het tikken op het dak!

Morgen rijden we eerst even naar het Stadje Whistler, gaan daar een bak koffie doen om vervolgens door te rijden naar onze laatste camping dat net voor Vancouver ligt. De weersvoorwachtingen voor de komende dagen zijn in iedergeval een stuk beter. Zon en af en toe wat bewolking en een graad of 18….. nog niet (gelukkig) de temperaturen die jullie in Nederland en Duitsland hebben (en Pouzol ?)

Dus tot morgen.

Dag 44 Vancouver Noord
Dag 42 Nairn Falls Provincial Park
 

Reacties (2)

  • Sophia

    woensdag, 18 mei 2022 23:24

    Nog steeds leuk on gelezen, minder tijd voor reageren vanwege vervolg Camino.
    Blijf mooie herinneringen verzamelen.

    Nog steeds leuk on gelezen, minder tijd voor reageren vanwege vervolg Camino. Blijf mooie herinneringen verzamelen.

Leave a comment