Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 9 Willemstad Curaçao

Vanochtend vroeg om 07.00 uur zouden we al aanleggen in Willemstad Curaçao, dus de wekker op 06.30 uur zodat we vanaf het balkon kunnen kijken hoe we de haven binnenvaren.

Vandaag gaan we met dolfijnen zwemmen, maar we verzamelen eerst pas om 13.15 uur, dus we hebben de hele morgen om even het stadje in te gaan. Na het ontbijt zijn we dan ook direct aan wal gegaan en zijn we te voet richting centrum gelopen. In de terminal was er free wifi dus daar eerst even stoppen om wat berichten op te halen, facebook bij te werken etc.

Toen we klaar waren met al onze internet activiteiten zijn we verder gelopen naar de wel bekende en beroemde bootjes brug. Uiteraard ook eroverheen gelopen en de winkelstraat achter de brug ook direct maar mee genomen. Nu zijn wij beide niet echt shoppers, dus we waren gauw uitgekeken op de winkeltjes en zijn dus weer teruggelopen naar de brug en daarna weer terug naar de boot om ons om te kleden en te lunchen.

Om 13.15 uur gaat onze taxi naar het zee aquarium, na een korte veiligheid briefing werden we verdeeld in groepjes van 6 personen en kregen we een trainer toegewezen, onze trainer was Brain en deze zou ons begeleiden. Omdat curaçao een stukje Nederland is wordt er ook gewoon Nederlands gesproken. Helaas mochten we in het water geen camera's meenemen dus ik heb wat gefilmd toen een andere groep voor ons aan de beurt was.

Toen was de beurt aan onze groep, je gaat met maximaal 6 personen en de trainer het water in. De trainer verteld heel veel over de dolfijn. Onze dolfijn heet Matchoe en is een mannetje die geboren is in het aquarium.


 Matchoe vond het heerlijk om met ons zo bezig te zijn en je merkte ook echt dat hij er plezier in had. Uiteraard kreeg hij ook de nodige vis, maar ook aandacht en applaus is voor de dolfijn een aanmoediging. Het is hoofzakelijk educatief wat er verteld word over de dolfijn, hoe maakt hij zijn geluidjes, hoe communiceren ze, waaruit bestaat hun gebit en hun vinnen etc. Dit alles met het levende exemplaar voor je neus die je kon aanraken, aaien etc. Uiteraard werden er ook wel wat kunstjes gedaan, tenslotte vind Matchoe dat ook erg leuk om te doen.

Iedereen ging ook op de foto met Matchoe en deze foto's kon je later dan weer kopen aan de balie. Dat is eigenlijk weer big business, ik moet zeggen dat ze niet echt goedkoop waren, maar de geruchten die je vooraf op internet las zijn dus niet waar. Je krijgt zeker wel waar voor je geld, zowel voor het zwemmen als ook de foto's. In principe staat er een half uur voor, maar wij hebben zeker meer dan 45 minuten in het water gestaan en Brain kreeg er maar niet genoeg van om ons iets te vertellen over de dolfijn. Ook Matchoe vond het erg leuk en bleef ook de hele tijd rondom ons heen zwemmen. Brain vertelde nog dat als hij geen zin heeft dat hij dan gewoon weg zou gaan, maar hij wilde erbij blijven………..stel je voor dat hij iets zou moeten missen (een haring wellicht!!!!)


Agness Monica
Interface Designer

Curabitur eget dui id metus pulvinar suscipit. Quisque vitae ligula laoreet, scelerisque leo quis, facilisis metus.

Nadat we ons hadden omgekleed was er nog een kleine show, niet zo één die je in het dolfinarium ziet, maar ook weer over hoe de dolfijnen worden getraind. Erg interessant en uiteraard ook leuk.

Helaas zit onze tijd in het aquarium erop en moeten we terug naar de boot, ik had er zeker nog een paar uur kunnen rondhangen, maar ja, lopen is ook best wel een eindje.
We worden weer netjes door de taxi bij de boot afgezet en aangezien we pas s'avonds om 22.00 uur vertrekken hebben we dus nog genoeg tijd om weer even het stadje in te gaan en nog wat foto's te maken met een ondergaande zon.

Morgen gaan we naar Aruba en tevens ons laatste eiland voordat we weer terugvaren naar Fort Lauderale.

Tot dan………

Locatie (Map)

Dag 10 Oranjestad Aruba
Dag 8 Zeedag
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment