Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 14 Manzanillo Mexico

Hola a todos, antes que nada una cordial bienvenida desde Manzanillo México. Hoy será un día hermoso y cálido.

O sorry, jullie spreken geen Spaans? Nou dan hebben jullie geluk ik ook niet dus de rest zal ik maar in het Nederlands schrijven (en onze Duitse vrienden kunnen via het vlaggentje de blog automatische vertaald krijgen in het Duits).

Vandaag zijn we in Manzanillo Mexico, een mooie havenstadje dat ook nog niet al te oud is (<200 jaar). We moesten wel de wekker zetten omdat onze excursie al vroeg in de ochtend zal vertrekken. Onze excursie is een bezoek aan een schildpadden onderzoek instituut en omdat er hier vanuit oudsher veel zeezout wordt gewonnen, stoppen we onderweg ook nog bij een zout museum. De dag wordt afgesloten met een klein Mexicaans lunch op een leuke plek aan het strand. Al met al een vol programma.

We dachten op de pier dat het best wel een grote groep zou zijn die deze tour ging doen, maar achteraf viel dat best mee. We stappen in de bus en rijden een kleine 45 minuten door het binnenland van Manzanillo, onderweg zien we een hoop grote kokosnoot plantages. Aangekomen bij het zout museum wordt er eerst uitgelegd hoe 100 jaar geleden zout werd gewonnen uit het zeewater. Het proces wat nu gebruikt wordt is nog steeds gebaseerd op de techniek van toen. Door vooral gebruik te maken van natuurlijke factoren zoals zon en wind. Chemicaliën komen er bij deze zoutwinning niet aan te pas.


We rijden door naar het onderzoeksstation, waarin er niet bij alle bassins gefotografeerd of gefilmd mocht worden dus ik heb maar een paar foto's. Naast de opvang en onderzoek naar zeeschildpadden hebben ze hier ook een paar krokodillen en leguanen.Gisteren toen we de blog al hadden gemaakt en nadat we de dolfijnen hadden gespot, hebben we ook nog een paar zeeschildpadden gezien in de zee en daar waren een paar flinke bij.

Na onze lunch, nou zeg maar snack gaan we terug naar de boot en op de pier worden we geattendeerd dat er een walvis in de haven is en ja hoor daar springt hij uit het water, gelukkig liep de camera en ook de foto is redelijk gelukt. De walvis heeft bijna de hele middag in de haven rond gezwommen en af toe liet hij zijn springkunsten aan ons zien.Wij gaan nu ook bijna vertrekken en ook de walvis is inmiddels het zeegat weer uit, maar volgens de kapitein is de kans aanwezig dat we de komende dagen meer walvissen gaan zien die nog bezig zijn met hun trek uit het zuiden richting Alaska. Dus we hebben onze camera's en verrekijkers paraat en mochten we nog wat spotten zullen we dat in de blog van morgen weer vermelden.

Morgen zijn we in Mazatlan Mexico en hebben gaan we wederom op vogel expeditie, echter nu met een bootje door de Mangroves. Kijken of we dan ook weer geluk hebben en wat moois spotten.

Tot morgen

Locatie (Map)

Dag 15 Mazatlan Mexico
Dag 13 Zeedag
 

Reacties (3)

  • Betty

    woensdag, 20 april 2022 01:49

    Hoe zo, saai op zee op een cruiseschip? Jullie beleven heel veel en genieten zo te lezen volop! Heerlijk, hoor!

    Hoe zo, saai op zee op een cruiseschip? Jullie beleven heel veel en genieten zo te lezen volop! Heerlijk, hoor!

Leave a comment