Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 15 Mazatlan Mexico

Hola señoritas y señors,

Vandaag dan wederom een havenstad in Mexico, volgens mij doen we namelijk elke haven/cruiseport in Mexico aan, want pas op 26 april doen we pas San Diego aan en dat is dan de eerste Amerikaanse stad weer……

Wat stond er vandaag op het programma. Een bird watching expeditie. Nou een expeditie was het zeker. De kapitein had ons beloofd dat we om 09.00 uur zouden aankomen in de haven van Mazatlan en warempel hij kreeg het weer voor elkaar. Wel had hij een extra uur speling omdat we vannacht de klok een uur terug hebben moeten zetten.

Onze excursie zou om 9.15 uur vertrekken dus voordat we aan wal gaan eerst nog ontbeten zodat we gesterkt het schip af konden. Daar staat de halve crew ons uit te zwaaien (ik soms medelijden dat ze daar de hele tijd in de zon moeten staan om ons veel plezier te wensen, maar ik hoorde later dat ze zeer regelmatig rouleren zodat niemand daar uren moet staan…….

Er staat weer een bus voor ons klaar, maar de rit is maar kort, na 10 minuten staan wij bij het bootje waarmee we de mangroves in gaan. Onze gids, die voor zijn pensionering piloot is geweest op een privéjet, heeft er plezier in om ons wat te vertellen over de streek en de wildlife die hier is. Ook is zijn Engels goed en krijgen we daardoor elke keer een mooi verhaal te houden. Hij zit vol met grapjes en grollen en de stemming is goed. Hij verteld dat hij een 3-tal pelikaan vrienden heeft en wellicht dat er straks iemand op bezoek komt……de boot ligt dubbel van het lachen, maar opeens vliegt er een pelikaan rondom de boot die daarna heel gemoedelijk op de boeg gaat zitten en is absoluut niet bang. Hij krijgt een visje van onze gids (schijnbaar gebeurt dit dus echt vaker) en de halve reis blijft hij als een soort boegbeeld op boot zitten. Hij bedelt niet om nog meer vis, maar blijft zitten totdat we de echte dichte mangroves binnenvaren, dan heeft hij genoeg gerust en vliegt rustig weg. Echt heel bizar en leuk.


We zien onderweg een heleboel vogels, nogmaals het is niet mijn hobby om deze namen te onthouden dus wellicht kunnen jullie zelf kijken welke soorten erop de foto staan. We varen door de dichte mangroves en opeens is daar een steiger waar we stoppen en uitstappen. Aan de einde van onze steiger zou onze limousine op ons wachten……nou het is een geweldige limousine. We hebben gelukkig een mooi plekje voorin en als ik de geur ruik van de tractor en het hobbelen van de aanhanger denk ik terug aan mijn kind tijd, toen ik vanuit school vaak met Toon van Excel of Kees Meeren achterop de trekker van de (fruit)veiling naar huis ben gereden. (diegene die niet uit Ulvenhout komen, de veiling was vlakbij de basisschool).

Na een leuke en hobbelige rit achter de trekker stoppen we bij een restaurant aan het strand. Hier wordt een Mexicaanse lunch geserveerd. Niet zo'n snack als gisteren, maar een normale lunch die ook erg lekker was. Ook was er gelegenheid om even het strand op te lopen. Het strand was ook druk bezocht door de locals (en ook wat Amerikaanse toeristen). We gaan na de lunch weer verder met paard- en wagen uhhhh oh nee, met trekker en wagen en worden afzet bij een bootje die ons weer overzet naar de andere kant van de haven. Onderweg worden er nog een paar vissen gevoederd aan wat overtrekkende en rondvliegende vogels. Het was een prachtige excursie en de dag was ook weer zo voorbij.

Vanavond ook op tijd naar bed, want morgen moeten we er echt vroeg uit. We zijn morgen in Puerto Vallarta Mexico en we gaan morgen met een catamaran de zee op op zoek naar marine wildlife. Tevens zal er een mogelijkheid zijn om vanaf de catamaran te snorkelen. We leggen ook aan op een strandje wat alleen vanuit zee te bereiken is en waarvan een kleine hike (wandeltocht) naar een waterval gaat.

Hasta la vista y hasta mañana

Locatie (Map)

Dag 16 Puerto Vallarta Mexico
Dag 14 Manzanillo Mexico
 

Reacties (5)

 • therese

  zaterdag, 21 mei 2022 03:40

  Zelfs 2 roofvogels? Ik ben elke keer zwaar onder de indruk van de omvang van jullie varend hotel.
  Wij hebben ons weekje vakantie in NL bijna gehad. En het is vandaag prima weer om bij te lezen en te genieten van jullie foto's

  Zelfs 2 roofvogels? Ik ben elke keer zwaar onder de indruk van de omvang van jullie varend hotel. Wij hebben ons weekje vakantie in NL bijna gehad. En het is vandaag prima weer om bij te lezen en te genieten van jullie foto's:D
 • Therese

  woensdag, 27 april 2022 06:23

  Reigers, Lepelaar? Albatros en nog een zwik watervogels zo te zien

  Reigers, Lepelaar? Albatros en nog een zwik watervogels zo te zien :D
 • Betty

  vrijdag, 22 april 2022 00:05

  Hadden jullie toch wel een pet op? Je moet echt geen uitwerpsel van zulke grote vogels op je hoofd krijgen! 🫢

  Hadden jullie toch wel een pet op? Je moet echt geen uitwerpsel van zulke grote vogels op je hoofd krijgen! 🫢

Leave a comment