Reisblog Familie van Hees
Menu
nlende
Fontgrootte: +

Dag 17 Zeedag

Lang zal ze leven, lang zal ze leven………. Ja vandaag is Bertie jarig en wordt………..nou de meeste zullen het wel weten.

We hebben een zeedag vandaag dus geen wekker gezet, maar we waren toch weer vroeg wakker. Bertie uiteraard eerst gefeliciteerd en vervolgens het internet op haar telefoon geactiveerd. We hebben een account voor 1 device dus we switchen regelmatig van apparaat. Bertie had maar liefst 33 berichtjes dus die moest ze eerst even doorspitten. Iedereen bedankt voor alle berichten die via diverse kanalen zijn binnengekomen.

Bij het ontbijt vonden we het nog ietwat te vroeg om een gebakje te nemen, dus hebben we vanmiddag bij de koffie een stukje aardbeiengebak genomen. Toch handig zo'n eigen bakkerij aan boord en je hoefde niet eens voor te bestellen.

Vanmiddag heeft ook de kapitein, onze buurman, ons meegenomen met een presentatie over de "behind the scenes" van de brug en het schip. Een leuk verhaal waardoor je net iets meer hoort en ziet over het reilen en zeilen (ondanks dat we een gemotoriseerd schip zijn) van deze boot. Na zijn presentatie was er nog een mogelijkheid om wat vragen te stellen, waarvan door het publiek ook gretig gebruik werd gemaakt. Gelukkig heeft Valerie, onze cruise director, er op tijd een einde aan gemaakt, anders hadden we er nu nog gezeten. En dat kon niet want we hadden om 15.00 uur (onze tijd) en 17.00 uur (Montreal tijd) een afspraak om met Miriam te Whatsapp bellen. Miriam is gisteren ook al vertrokken naar Canada en heeft voordat we samen verder gaan op 1 mei, een rondreis in het oosten van Canada. Wil je haar reis ook volgen kijk dan maar eens op haar Polarsteps (je moet je dan wel eerst even aanmelden).Op 1 mei, als wij met de boot aankomen in Vancouver is Miriam ook daar en gaan we vanuit Vancouver verder op reis met de camper…………

Het is nog steeds lekker weer buiten en op het balkon is het goed toeven. We hebben nog een cappuccino gehaald en deze op balkon opgedronken, terwijl we uitkijken naar wildlife en ja hoor daar zwemmen weer 4 walvissen voorbij………..en jump…… daar springt er weer één. Loop er nu serieus erover te denken om de excursie in Victoria maar te cancelen, we gaan daar namelijk op een bootje op zoek naar Orka's en Walvissen……. Nou ja, laten we dan daar de orka's maar gaan bekijken.

Op de boot zijn er ook een aantal specialiteiten restaurants waar je tegen een extra vergoeding ook kan eten. In ons (promotie) pakket zaten ook 2 diners in zo'n specialiteiten restaurant. Één van de restaurants is  "The Pinnacle Grill, The ultimate steakhouse at sea, with an exceptional menu of Prime steaks, seafood and wine". Deze hebben we voor vandaag reserveerd. Het was voortreffelijk, echt het eten in de normale restaurants zijn zeker niet slecht, maar dit is nog een klasse beter. Goede service, een goed stuk vlees EN........... moeders werd nog even in het zonnetje gezet, inclusief een taartje en de (op batterijen) kaarsjes. Een geweldige afsluiting van deze verjaardag.

Morgen zijn we in PICHILINGUE (LA PAZ), MEXICO en hebben we een excursie naar een reptiel- en vogel opvang.

Dus tot morgen………………………..

Wel de kaarsjes uitblazen en een wens doen....... 

En uiteraard werd er ook gezongen...... 

Van harte gefeliciteerd ...


Dag 18 La Paz Mexico
Dag 16 Puerto Vallarta Mexico
 

Reacties (6)

 • Therese

  woensdag, 27 april 2022 06:37

  Toch wel een heel unieke verjaardag beleving zo Bertie! Maar je hebt er echt van genoten en daar gaat het om!

  Toch wel een heel unieke verjaardag beleving zo Bertie! Maar je hebt er echt van genoten en daar gaat het om!
 • Mies

  zondag, 24 april 2022 09:36

  een verjaardag om nooit te vergeten! Nog heel veel jaartjes toegewenst!

  een verjaardag om nooit te vergeten! Nog heel veel jaartjes toegewenst!
 • Sophia

  vrijdag, 22 april 2022 23:41

  Gelukwensen voor je moeder🎉
  Bijzonder on zo je verjaardag te vieren.

  Gelukwensen voor je moeder🎉 Bijzonder on zo je verjaardag te vieren.
 • Betty

  vrijdag, 22 april 2022 21:23

  Dat is nog eens bijzonder om zo je verjaardag te vieren! Leuk vooruitzicht dat Miriam verder met jullie mee gaat reizen in Canada!

  Dat is nog eens bijzonder om zo je verjaardag te vieren! Leuk vooruitzicht dat Miriam verder met jullie mee gaat reizen in Canada!

Leave a reply