Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 21 San Diego USA

Good morning and welcome to our travel blog, today we arrived in San Diego, USA and we have ....uhhhh ik hoef helemaal geen Engels te schrijven ik kan het gewoon in het Nederlands doen.


Waar was ik gebleven……. O ja we hebben dit keer geen excursie geboekt via de cruise maatschappij, maar gaan gewoon zelf op stap. Nou moet ik wel bekennen dat ik vooraf gekeken heb waar de boot gaat aanmeren en dat is midden in San Diego, net achter de Naval Station van de Amerikaanse Marine en vlak naast de US Midway, een oudere vliegdekschip dat vandaag de dag een museum is geworden.

Armerica zou America niet zijn als ze toch eerst ALLE passagiers willen checken door de douane, dus we werden per dek omgeroepen om ons te melden bij de U.S.C.B.P of te wel de United States Customs and Border Protection. Wij uiteraard braaf ons paspoort laten scannen en we kregen toen een vinkje dat we van boord mochten gaan…… poppenkast!

Het is dus niet ver naar de US Midway en we lopen lekker in het zonnetje er naar toe. Het was er absoluut niet druk en we stonden dan ook al snel in de hangar. Ondanks dat dit al een vliegdekschip is uit 1944 is het toch een groot schip en wat mooi en leuk opgebouwd. Je kan bijna overal kijken. In de keuken, de officiersruimtes, de brug, de luchtverkeersleiding, de gevangenis etc. etc. We zijn bijna de hele middag bezig geweest om alles te bekijken.Nadat we de US Midway van boven naar beneden hebben bekeken zijn we nog een stukje verder de boulevard opgelopen van de haven. Het is er schoon en mooi en ook het weer is aangenaam. Je kan nu ook in de zon lopen zonder dat deze nu hinderlijk warm is. Er varen genoeg marine schepen hier door de haven en ook de helicopters vliegen af en aan. Ook een echt vliegdekschip vaart langs. Dus genoeg te zien.

Terug op de New Amsterdam hebben we nog even met Miriam whatsapp video gebeld, die zit nu in Toronto en gaat morgen een dagtrip doen naar de Niagara watervallen en vliegt dan vrijdag vanuit Toronto naar Vancouver. Wij hebben morgen een stop in Avalon, nee niet het Avalon waar Cochem een partnerschap mee heeft, maar Avalon op Catalina Island, die eiland ligt voor de kust van Los Angeles.

Dus tot morgen……………………..

Locatie (Map)

Dag 22 Avalon, Catalina Island USA
Dag 20 Op Zee
 

Reacties (4)

Leave a comment