Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 6 Transit Panamakanaal

Goedemorgen, goedemiddag of goedenavond,

Als ik een samenvatting moest geven van deze dag dan zou ik alleen maar zeggen : WOW

Maar wellicht willen jullie iets meer horen, dus ik ga proberen een wat uitgebreidere samenvatting te geven. Ondanks dat het vakantie is toch de wekker om 6.30 uur gezet. De kapitein wilde rond de klok van 08.00 uur de sluizen binnen varen en aangezien wij op ons balkon het wilde volgen moesten we op tijd in de ontbijtzaal zijn. Nou ja ontbijtzaal, wij eten eigenlijk elke morgen nog buiten op het zwembadterras op het achterdek.
Met de koffie nog in ons hand snel terug naar de hut, want de kapitein heeft haast en we gingen dus al eerder de sluizen in. Wij gaan de sluizen van het "oude" panamakanaal nemen, de nieuwere zijn grotere en kunnen ook grotere schepen schutten. De New Amsterdam is een schip dat nog in de oude sluizen past. Wel zo leuk, want hier heb je die wel bekende locomotieven die het schip in positie houden en voorttrekken door de sluizenkamers.

De eerste locks zijn de Gatun Locks, een sluizensysteem met 3 kamers en het is indrukwekkend hoe het allemaal maar net past. Aan beide zijde van het schip is maar een paar cm over, ja cm en geen meters. Het schutten gaat gedegen maar niet snel voordat we alle drie de kamers doorwaren ben je zo een paar uur verder. Na de sluizen kom je op Lake Gatun, een aangelegd meer. Door het bouwen van een stuwdam is deze vallei onder water komen te staan en is Lake Gatun ontstaan. De eilanden die je ziet zijn eigenlijk toppen van de heuvels.

Nu we op dit kunstmatige meer zitten, kunnen we ook eerst even gaan sporten. Vanuit de gym kan je ook gewoon naar buiten kijken dus mis je niets van deze schitterende omgeving.
We besluiten om voor het middageten maar gewoon wat fruit (meloen, ananas etc.) te halen en op ons balkon te nuttigen. Het is erg warm, met ook nog een hoge luchtvochtigheid dus dit fruit vult direct weer wat aan.


We komen aan bij de 2e sluis, de Pedro Miguel Lock, deze sluis heeft maar 1 kamer, een stukje verder zijn de Mariflores Locks en deze bestaat uit 2 kamers en brengt ons weer terug op zeeniveau.
Omdat het buiten echt heel erg warm is, wisselen we af met binnen in onze hut in de airco en buiten op het balkon. In de hut kunnen we via de boegcamera kijken wat er voor ons gebeurt en we hebben ook de webcams van de diverse sluizen op staan. Ook krijgen we regelmatig een update vanuit Nederland. Dank je wel Miriam voor de foto's en de info. Leuk……….

Inmiddels zijn we aangekomen in de Pacific Ocean en hebben we een heleboel foto's en stukjes film. Het wordt straks nog een hele klus om hier de mooiste uit te zoeken.

Morgen hebben we een Zeedag dus wie weet wat we gaan doen. Allereerst proberen uit te slapen, ben benieuwd of ons dat lukt en daarbij gaat vannacht de klok nog een uurtje terug. We hebben dan een tijdsverschil met Nederland van 8 uur.

Tot morgen.

Locatie (Map)

Dag 7 Zeedag
Dag 5 Cartagena Colombia
 

Reacties (7)

  • Joris

    dinsdag, 12 april 2022 09:45

    Die arial-shots, heb je een drone meegenomen daarvoor?
    Dat zijn geen schermafdrukken van CCTV's

    Die arial-shots, heb je een drone meegenomen daarvoor? Dat zijn geen schermafdrukken van CCTV's
  • bensan

    dinsdag, 12 april 2022 01:04

    Gave foto's en verslag van jullie doortocht door 't Panamakanaal. Ziet er best wel spectaculair uit. Uit de foto's maak ik op dat jullie hut vlak achter de brug is. Kun je vanuit de dekstoel de eventuele maneuvers volgen als er via de buitenbrug gevaren of aangemeerd moet worden. Nu weer op zee. Genieten dus. Greettzz Bensan.

    Gave foto's en verslag van jullie doortocht door 't Panamakanaal. Ziet er best wel spectaculair uit. Uit de foto's maak ik op dat jullie hut vlak achter de brug is. Kun je vanuit de dekstoel de eventuele maneuvers volgen als er via de buitenbrug gevaren of aangemeerd moet worden. Nu weer op zee. Genieten dus. Greettzz Bensan.
  • Betty

    maandag, 11 april 2022 23:56

    De 6e dag en nu al zoveel mooie en nieuwe ervaringen. Én met al zoveel foto’s en video’s. Dat wordt in Ulvenhout jullie reis nog eens beleven. Genieten moeder en zoon, geweldig!!!

    De 6e dag en nu al zoveel mooie en nieuwe ervaringen. Én met al zoveel foto’s en video’s. Dat wordt in Ulvenhout jullie reis nog eens beleven. Genieten moeder en zoon, geweldig!!!
  • Ronald

    maandag, 11 april 2022 20:39

    Goedemorgen Oscar (en moeders), leuk om elke dag even jullie blog te lezen. Vooral die trip door het kanaal lijkt me erg leuk. Daar kom je toch niet elke dag. Blijf er van genieten, en oja ik zit te wachten op de eerste foto dat ik jou op een spinningbike of zoiets zie….
    Groetjes, Ronald.
    PS beetje jammer dat je op Schiphol door de douane bent gegaan (ipv de KMar) 🧐

    Goedemorgen Oscar (en moeders), leuk om elke dag even jullie blog te lezen. Vooral die trip door het kanaal lijkt me erg leuk. Daar kom je toch niet elke dag. Blijf er van genieten, en oja ik zit te wachten op de eerste foto dat ik jou op een spinningbike of zoiets zie…. Groetjes, Ronald. [i]PS beetje jammer dat je op Schiphol door de douane bent gegaan (ipv de KMar)[/i] 🧐

Leave a comment