Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Palingsoundmuseum

Aan alle leuke dingen komt een einde, zo ook aan dit geweldige surprise weekend. Helaas moesten er een aantal weer werken, dus Kevin en Oscar zijn vanochtend in alle vroegte vertrokken, de één naar Amsterdam en de andere naar Enschede.

De rest kon nog even blijven liggen en na het ontbijt zijn die vertrokken naar de laatste verassing van dit weekend. Volendam staat bekend om zijn Palingsound en heeft zelfs een eigen museum hierover. Het besteedt aandacht aan de ontwikkeling van de muziek in Volendam sinds 1905, inclusief de
palingsound sinds de jaren zestig.

Panelen met foto's en toelichtende verhalen geven een historisch overzicht. Er wordt fotomateriaal van vroege muzikanten getoond, zoals van de fanfare en de EVA-band, en achtergronden van lokale muzikale families. Ook komen er allerlei vertegenwoordigers van de palingsound aan bod, zoals The Cats, Left Side, BZN en Nick & Simon.Daar Bertie een groot liefhebber is van de muziek van oa. BZN was dit een mooi bezoekje en met als kleine hoogtepunt een ontmoeting met de drummer van BZN, Jack Veerman. Deze was samen met zijn gezin een bakje koffie aan het doen en vond het niet erg om even te poseren voor de foto.

Daarnaast toont het allerlei memorabilia, zoals muziekinstrumenten, platenhoezen, platina en gouden platen, andere muziekprijzen, beeldjes, foto's en video-opnames. De collectie is tot stand gekomen met hulp van giften van lokale artiesten.

Het museum werd op 13 mei 2005 geopend door de palingroker en eigenaar Jan Smit, onder aanwezigheid van artiesten als de zangers Jan Smit en Piet Veerman en verschillende leden van BZN.

70e verjaardag
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment