Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 21 Cruising Chilean Fjords

Goedemorgen Nederland, Duitsland, Frankrijk en Goedeavond Canada, ja in deze landen zijn onze volgers te vinden.

Vandaag stond op het programma Cruising Chilean Fjords, vanochtend bij het opstaan en het opendoen van de gordijnen zag het er inderdaad uit alsof we in een fjord vaarden. Stijle hoge wanden aan beide zijde van het schip, een echt plaatje. Echter………..het weer heeft zich even aangepast aan de weeromstandigheden in Nederland, Belgie en Duitsland. Regen, Regen en nog een Regen incl. een harde wind. Dus niks met even op het balkon staan of mooie panoramische foto's maken op de boeg. Gewoon lekker achter glas kijken hoe de regen gestaag naar beneden komt zetten.

Het doel was dat we rond de klok van 12.00 uur de fjorden zouden uitvaren en uitkomen op de Pacific Ocean maar de kapitein heeft wat meer gas gegeven zodat hij eerder de fjorden uitwas (er was tenslotte toch niet echt veel te zien) en kan dan nu iets rustiger en stabieler op de Pacific varen omdat er toch wat ruwe zee is. Zoals eerder gezegd, ik vindt dat wel wat hebben, maar ik ken inmiddels een paar reizigers die daar iets anders over denken.

Dus vandaag maar eens een echte vakantiedag ervan genomen. Dus eerst op ons gemak ontbijten, daarna een cappouchino in de CrownsNest en na de fruitlunch lekker op de kamer wegdoezelen met een goed boek op schoot. Zo af en toe is dat echt wel heel relaxt.

Morgen leggen we aan in Chacabuco een havenstadje dat zo groot is als Strijbeek…….of voor onze Duitsers zo groot als het dorpje Valwig……….we gaan daar naar de Simpson Vallei dat ontzettend mooi en puur moet zijn. We gaan het meemaken en jullie zien de foto's en de rest dan morgen in de blog verschijnen.

Tot morgen

Ps. i.v.m. het weer zijn er vandaag geen foto's gemaakt……..


Dag 22 Puerto Chacabuco
Dag 20 Sarmiento Channel en Bruno Glacier
 

Reacties (1)

  • Ben

    woensdag, 03 januari 2024 16:14

    Jammer van het weer. Zou anders mooie plaatjes hebben opgeleverd. Voor morgen een mooie excursie. Greettzz Ben.

    Jammer van het weer. Zou anders mooie plaatjes hebben opgeleverd. Voor morgen een mooie excursie. Greettzz Ben.

Leave a comment