Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 20 Sarmiento Channel en Bruno Glacier

Uhhhhhh…..sorry…. maar inmiddels goedemiddag, Het is mij gisterenavond niet meer gelukt om een blog te posten. De muziek en sfeer in de Rolling Stones Lounge was zo goed dat ik bij het terugkomen in de hut geen zin meer had een blog te schrijven. Dus krijgen jullie hem nu nog.

Gisteren hadden we een zeedag, maar dan in een fjord, het zogenaamde Sarmiento kanaal. Het zonnetje schijnt volop, maar er staat wel een straffe wind. Waarschijnlijk niet zo hard als Storm Henk in Nederland, maar je pet waait wel af als je naar buiten loopt. Dus gewoon geen pet opdoen.

Op het balkon, achter het tussenschot of achter glas in CrownsNest is het ook goed uit te houden. Het lijkt wel op de fjorden van Noorwegen, alleen zijn hier de bergen iets lager, maar op de toppen ligt wel sneeuw. Wildlife zou hier ook moeten zitten (tenminste dat zegt Wikipedia), maar wij hebben m.u.v. wat vogels niets gezien. Dat we zo weinig Wildlife hebben gezien zal waarschijnlijk liggen aan de straffe wind die er staat.

De kapitein wilt ons ook nog een gletsjer laten zien en we varen langzaam daar naar toe en komen uit bij Bruno Glacier. Hij laat de boot netjes over bakboord draaien zodat wij op ons balkon aan stuurboord volledig zicht hebben op deze ijsmassa.



Het loopt al tegen de klok van 17.30 uur dus we moeten zelfs gaan opschieten voor het avondeten. Dit was weer verrukkelijk. Na het eten eerst naar het Theater voor een optreden en daarna nog een afzakkertje in de Rolling Stone Lounge. Vanavond stond weer " Rock Classics" op het programma en die band is zo goed dat je dan ook makkelijk blijft hangen…………

Morgen (eigenlijk varen we er al tijdens het schrijven van deze blog) hebben we nog een zeedag maar dan door een ander Chileens Fjord, maar hierover lezen jullie waarschijnlijk morgenvroeg meer.

O ja en dan nog even dit, ik wens iedereen in Cochem veel succes met het hoogwater en hoop dat het uiteindelijk zal meevallen en dat het water weer snel gaat zakken. Sorry dat ik dit keer niet kan helpen. Halt die Ohren steif…..

Locatie (Map)

Dag 21 Cruising Chilean Fjords
Dag 19 Punta Arenas, Chili
 

Reacties (2)

  • Betty

    woensdag, 03 januari 2024 11:05

    Vanmorgen miste ik jullie blog al! Goeie reden om het gisteren niet te schrijven. Wat een prachtige reis maken jullie! Top!

    Vanmorgen miste ik jullie blog al! Goeie reden om het gisteren niet te schrijven. Wat een prachtige reis maken jullie! Top!

Leave a comment