Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 23 Puerto Montt

Goedemorgen, ook vandaag weer vroeg op, want vandaag vertrekt onze excursie al om 08.00 uur. We zijn in Puerto Montt en is onze voorlaatste haven voordat we zondag van boord gaan en zit de vakantie er weer op, maar eerst nog deze laatste excursie. Vandaag staan watervallen, meren en een Vulkaan op het programma. We gaan al op tijd richting theater om onze tendernummer in ontvangst te nemen en al vrij snel daarna zitten we alweer in het bootje naar het vasteland, waar ook al de bus en onze gids staat te wachten. Een gids die vol passie verteld over zijn land, ons het liefst Spaans en zijn dialect wilt aanleren, want we moeten alle namen die hij noemt navertellen. Hij grapte zelfs dat er aan het eind van de excursie ons een toetst te wacht staat over wat hij ons allemaal heeft verteld. De bus lacht en het ijs is gebroken. Javier, zo heet onze gids, doet er dan ook alles aan om het ons naar ons zin te maken.

We rijden een klein uurtje en komen in aan Puerto Varas, een klein stadje aan de rand van een enorm meer. Deze regio staat bekend om veel Duitse invloeden en dat is ook te zien aan de architectuur, de reclameborden en zelfs op menukaarten staan Duitse gerechten. Er is zelfs een grote Duitse school. Vooral in de 19de eeuw emigreren groepen Duitsers en Oostenrijkers naar Chili. Zij vluchten voor de economische en sociale problemen in hun thuisland, als gevolg van de industrialisering en de Duitse revolutie.In de 'nieuwe wereld' hopen zij op een beter leven. De Duitssprekende migranten vestigen zich met name in de provincie Llanquihue met bekendste plek Puerto Varas.

We rijden door naar onze eerste stop, Parque Nacional Vicente Perez Rosales,

Het nationale park Vicente Perez Rosales is een beschermd gebied omzoomd door het Andes-gebergte en ligt in de provincie Llanquihue, in het zuiden van Chili. Het werd opgericht in 1926 ter ere van de prominente openbare man Vicente Perez Rosales, zijnde het oudste Chileense nationale park.



In dit park zijn de Petrohué River Falls. Een paar mooie watervallen en stroomversnellingen in de de Rivier Petrohué. We maken de nodige foto's, selfies en filmopnamen, maar merken ook dat het ineens erg druk wordt, staan er inmiddels een paar bussen meer, dus snel weer weg hier. De volgende stop is de Osorno vulkaan van 2.661 m hoog, waar na een flinke klim en haarspeldbochten een klein skicentrum La Burbuja ligt. De stoeltjes is open, maar er ligt geen sneeuw meer en bij het skicentrum is het al aardig mistig dus boven zie je echt geen hand meer voor ogen, dus om dan 18000 peso ($20 dollar) p.p. uit te geven voor…….een hoop mist, vinden we zonde. Trouwens we hadden Bertie toch de kabelbaan niet ingekregen. Laten we dan tenminste in wintersportstijl blijven en een lekkere heisse Choco drinken.

Het weer wordt steeds slechter, dus de bus in en we gaan dezelfde steile weg weer naar beneden, respect voor de chauffeur, dit was een aardig staaltje stuurkunst. We rijden terug naar het stadje Puerto Varas waar ons een uitstekende lunch wordt aangeboden. Streekgebonden producten zoals aardappel en zalm en als toetje een echte Duitse Torte. Wij kunnen er voorlopig tegenaan. We lopen nog even snel een rondje over de boulevard om vervolgens weer terug te rijden naar de andere Haven (die aan de Zee ligt), tenslotte ligt daar onze Oosterdam op ons te wachten. Met één van de laatste Tenders worden we overgezet en niet veel later wordt het anker opgehaald en zijn we alweer aan het varen.

Morgen is een Zeedag, dus eerst uitslapen en op ons gemak ontbijten. 'S Middag zal het hoofdzakelijk koffers pakken, nog de laatste oortjes etc. opladen voor in het vliegtuig etc.

Dus tot morgen.

Locatie (Map)

Dag 24 Zeedag
Dag 22 Puerto Chacabuco
 

Reacties (5)

  • Therese

    zondag, 07 januari 2024 04:00

    aaaaahh en dan een best een beetje zielige sneeuwman als uitsmijter

    aaaaahh en dan een best een beetje zielige sneeuwman als uitsmijter ;) :p
  • Bertie

    zaterdag, 06 januari 2024 05:53

    Deze laatste dag lijkt me nog 1 van de leukste ervaringen, buiten alle geziene diertjes. Mooi hoor en hoogtevrees is een familiekwaal, denk ik Ook nog ff lekker wat zalm gegeten! Goede terugreis

    Deze laatste dag lijkt me nog 1 van de leukste ervaringen, buiten alle geziene diertjes. Mooi hoor en hoogtevrees is een familiekwaal, denk ik Ook nog ff lekker wat zalm gegeten! Goede terugreis
  • Betty

    vrijdag, 05 januari 2024 22:50

    Wat schrijf je toch leuk, Oscar en wat weet je veel te vertellen over waar jullie zijn en wat jullie beleven! Mijn indruk is dat het een prima georganiseerde reis is, goede afstemming tussen kapitein en personen waar jullie de excursies op het land mee hebben afgesproken. Geniet van alles nog daar de laatste dagen en een goede terugvlucht!

    Wat schrijf je toch leuk, Oscar en wat weet je veel te vertellen over waar jullie zijn en wat jullie beleven! Mijn indruk is dat het een prima georganiseerde reis is, goede afstemming tussen kapitein en personen waar jullie de excursies op het land mee hebben afgesproken. Geniet van alles nog daar de laatste dagen en een goede terugvlucht!
  • Ben

    vrijdag, 05 januari 2024 16:21

    Tot 't laatst toe hebben jullie leuke en interessante excursies gemaakt. Toch best wel een mooi landschap daar in het diepe zuiden. Nog 2 dagen varen en dan zit deze reis er weer op voor jullie. Wil wel eens weten hoeveel foto's en hoeveel minuten (uren) video's er gemaakt zijn. Is maar goed dat 't tegenwoordig allemaal elektronisch is, anders had je nog een kapitaal moeten besteden aan ontwikkeling van de foto's. Nog een goede vaart naar Sant Antonio en een veilige retourvlucht.
    Greettzz Bensan

    Tot 't laatst toe hebben jullie leuke en interessante excursies gemaakt. Toch best wel een mooi landschap daar in het diepe zuiden. Nog 2 dagen varen en dan zit deze reis er weer op voor jullie. Wil wel eens weten hoeveel foto's en hoeveel minuten (uren) video's er gemaakt zijn. Is maar goed dat 't tegenwoordig allemaal elektronisch is, anders had je nog een kapitaal moeten besteden aan ontwikkeling van de foto's. Nog een goede vaart naar Sant Antonio en een veilige retourvlucht. Greettzz Bensan

Leave a comment