Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 6 Zeedag

Goedemorgen,

Vandaag een ingelaste Zeedag, vannacht was het lekker deinen. Er was best wel wat golfslag, maar het slaapt wel heel lekker. Een zeedag betekend dat we de hele dag blijven varen en geen haven aandoen. Wat doe je dan zoal……nou ten eerste slapen we wat uit. Hier kwam wel niet veel van terecht want om 08.00 uur waren we klaarwakker. Dan maar opfrissen en naar het ontbijtbuffet. Deze ligt 1 dek boven ons, maar dan aan de achterkant van het schip. Je loopt dan via het zwembad, waarvan ze nu het dak hadden dichtgedaan. Hierin zie je goed dat er golfslag is want ook het water van het zwembad gaat goed te keer.

We ontbijten op ons gemak om daarna ook nog een extra goeie koffie te halen in het Crownsnest. Dit is de ruimte 2 dekken boven ons aan het voorkant van het schip, met ook geweldig uitzicht. Hier is een specialiteitenkoffie bar en die serveert echt een goed bakkie troost.

Boekje mee of de Ipad en we laten het ons goed gaan. Nog voor de lunch even sporten om daarna een beetje fruit te halen als lunch. Ik moest ook nog even bij de receptie zijn, maar daar stond een flinke rij en die wilde allemaal tabletten hebben tegen zeeziekte, sommige in de rij zagen er ook niet echt fris uit, toch vervelend die deining voor sommige.

In de middag hebben we niet echt actief wat gedaan, lekker gelezen en een frisse neus gehaald op het buitendek. Er schijnt een vriendelijk zonnetje, maar in de wind is het toch wat frisser. Je merkt dat we al zuidelijk aan het varen zijn.



We hebben al redelijk vroeg het avondeten, we worden namelijk zo rond de klok van 17.30 uur verwacht in de dinerzaal aan tafel 31, daar wachten onze 2 obers, Hergi en Schiwa ons al op.

Na het diner dan eerst een paar rondjes op het dek lopen voordat we dan het theater induiken. Dit keer een 15 minuten vroeger omdat de kapitein ons welkom wilde heten en gaf ook nog een glaasje champagne uit. In zijn, toch wel heel grappige, presentie vertelde hij dat we een kleine 1700 gasten aan boord hebben en een 700 personeelsleden, die allemaal dus een geweldige reis gaan maken en ook nog de feestdagen met elkaar gaan doorbrengen.

Na het praatje van de kapitein was er een optreden van een zangeres, die d.m.v. het vertellen van haar levensverhaal ons een stukje meenam in de muziekhistorie van haar leven, was zeker niet slecht. Maar waar ik mij echt op verheugde was deze avond de rolling stone lounge. Die stond in het teken van rock classics. Nou het was fantastisch en ik heb gelijk een goed alternatief voor mijn traditioneel QueenKings concert wat ik dit jaar moet missen in Café Hahn. Dus ben je mij kwijt dan is er een grote kans dat je mij vindt in de Rolling Stones Lounge.

Goed, inmiddels is het hier al na middernacht, dus het wordt nu ook tijd deze blog nog even te posten en vervolgens te gaan slapen. Morgen nog een zeedag, maar we varen wel al een gebied in die bekend staat dat er veel walvissen te zien zijn, dus de verrekijken en foto/filmapparaten maar wel klaarzetten.

Tot morgen

Ps. Ondanks dat we nu via de Starlink Sataliet internet hebben, is het uploaden van foto's erg moeizaam. Dus de rest komt van de week wel weer.

Dag 7 Zeedag en aankomst Puerto Madryn
Dag 5 Montevideo Uruguay
 

Reacties (1)

  • Bertie

    donderdag, 21 december 2023 08:21

    Goh. wel fijn, dat je ook kunt sporten, anders groei je dicht door alle lekkernijen. En ja, zalm Bert, geniet ervan. Kreeft ook mmmm. Ook leuk de muziek Oscar! Nu nog de dieren, maar gaat ook wel lukken, denk ik. Boeiend allemaal, top!

    Goh. wel fijn, dat je ook kunt sporten, anders groei je dicht door alle lekkernijen. En ja, zalm Bert, geniet ervan. Kreeft ook mmmm. Ook leuk de muziek Oscar! Nu nog de dieren, maar gaat ook wel lukken, denk ik. Boeiend allemaal, top!

Leave a comment