Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 11 Zeedag, Scotiazee

Goedemorgen en Vrolijk Kerstfeest, Frohe Weihnacht, Joyeux Noël, Feliz Navidad, Feliz Natal en 圣诞快乐

De dag voor kerst, voor de meeste mensen één van de drukste dagen van het jaar. De één staat een hele dag in de keuken, de ander gaat op familiebezoek, sommige doen nog de laatste kerstinkopen en wij……………..wij hebben helemaal niets gedaan. Ja opgestaan, even naar de kapitein luisteren wat hij de vertellen heeft wat we de eerste 2 dagen in Antartica gaan doen. Hij wil proberen om 08.00 uur bij Elephant Islandte zijn,

Het is onbewoond, bergachtig en grotendeels met ijs overkapt. Het eiland werd vooral bekend als toevluchtsoord voor de bemanning van de Endurance, het expeditie chip van Ernest Shackleton dat tijdens zijn Endurance-expeditie in 1915 ingevroren raakte en na een maandenlange drift verpletterd werd door het ijs.

Pinguins en Elephant Seals zullen er volop te zien zijn. Daarna varen we verder en komen we langs de inmiddels weer op drift geraakte grootste ijsschots in de wereld de A23an deze heeft een dikte van 400 meter en een oppervlakte van bijna 4.000 vierkante kilometer.

De rest, incl. de foto's zien jullie dan in de blog van morgen.

Vandaag hebben we dus eigenlijk niets gedaan, m.u.v. Lezen, spelletje spelen, filmpjes en foto's bewerkt en koffie gedronken. 



Het kerstdiner was ook geweldig, zonder daarvoor maar ook iets te doen, geen boodschappen, geen hele dag in de keuken, geen tafels dekken, afruimen en afwassen. Gewoon naar de eetzaal gaan, je op een stoel laten neerploffen en de gerechten uitzoeken. De kok en zijn team hebben echt hun beste gedaan en hadden een menu samengesteld dat van vele landen hun traditionele kerstdiners.

We hebben na het eten nog even een rondje op het dek gedaan, maar brrrrr. Je merkt echt dat het koud aan het worden is. Ondanks een dikke jas, maar nog zonder muts en dat was goed te merken. Vanaf morgenvroeg is dikke jas, sjaal, muts en handschoenen standaard equipment, naast natuurlijk de camera's en verrekijker.

O ja….. een voorwaarschuwing, het kan zo zijn dat in het gebied waar we straks varen een verminderde dekking is m.b.t. het internet, dus evt. kan het zijn dat we geen blog kunnen plaatsen. We zien wel, ik schrijf gewoon elke avond de blog, heb ik genoeg internet dat kunnen lekker meelezen en anders komt het weer als we rond de 30e richting Ushuaia varen.

Fijne dagen verder en tot…….?

Locatie (Map)

Dag 12 Antarctica Experience 1
Dag 10 Port Stanley Falkland Eilanden
 

Reacties (2)

Leave a comment