Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 17 Zeedag & Kaap Hoorn

Goedemorgen, vannacht zijn we van Drake Lake naar Drake Shake gegaan en was het duidelijk te merken dat de zee wat wilder werd. Ik vond het wel lekker slapen, maar ik weer ook zeker dat er passagiers aan boord waren die hier niet zo blij mee waren…….

Ook vanochtend is het nog aardig deinen, maar het wordt wel langzaam iets minder. Ook vandaag hebben we niet echt heel veel gedaan, eigenlijk kan ik de blog van gisteren kopiëren en er alleen een andere datum boven zetten. Maar het is niet helemaal waar, aan het eind van de middag naderen we Kaap Hoorn.

Kaap Hoorn (Spaans: Cabo de Hornos) is een kaap op het Chileense Hornos-eiland. Het ligt slechts 2 km ten noorden van de 56e breedtegraad zuid, en wordt vaak beschouwd als het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika.

Willem Corneliszoon Schouten noemde de kaap op 29 januari 1616 naar zijn geboorteplaats, de stad Hoorn in de provincie Noord-Holland, toen hij samen met Jacob le Maire de kaap rondvoer. Schouten en Le Maire ontdekten de kaap toen ze op zoek waren naar een vrije doorgang naar het Verre Oosten. (bron Wikepedia)



Gemiddeld zijn er per jaar 200 dagen storm rond Kaap Hoorn, en ook de rest van het jaar is de wind er sterk, nou dat klopt er staat nu ook een windkracht 8 en de kapitein vraagt ons voorzichtig te zijn als je naar buiten gaat, al we later weer wegvaren laat hij zelfs weten dat de buitenruimtes worden gesloten omdat het te hard waait.

Inmiddels zijn we onderweg naar de monding van de Beaglekanaal om dan vroeg in de ochtend (06.00 uur) aan te komen in Ushuaia. Hier gaan we, na 8 dagen niet aan het vasteland zijn geweest, van boord. Dat zal de eerste paar minuten erg vreemd aanvoelen, van een deinend schip naar vaste bodem onder de voeten. In Ushuaia gaan we met een nostalgische trein verder een natuurgebied in. Hierover is er morgen meer te lezen.

Alvast voor iedereen een goed uiteinde gewenst, und für unsere Deutsche freunden, eine Gute Rutsch in neues Jahr.

Locatie (Map)

Dag 18 Ushuaia
Dag 16 Zeedag, Drake Passage
 

Reacties (1)

  • Bertie

    zondag, 31 december 2023 11:37

    Zo krijgen we informatie, leuk hoor. Jullie zullen t deinen gaan missen, maar ook wel weer fijn. T beste voor 2024!!!!!!!!!! Ik zit volop in de knallen

    Zo krijgen we informatie, leuk hoor. Jullie zullen t deinen gaan missen, maar ook wel weer fijn. T beste voor 2024!!!!!!!!!! Ik zit volop in de knallen :)

Leave a comment