Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 4 Buenos Aires, Sail away

Goedemorgen,


Pats, Boem, knal…. Oei wat is dat nou, gaan ze nu op zondagmorgen containers lopen lossen in de haven en dat om 04.00 nachts. Even naar buiten kijken, oh nee het is een storm die over ons heen komt en het waait zo hard dat er containers gewoon omwaaien. Het gaat echt wel flink tekeer. We laten de gordijnen een beetje open om zo het schouwspel nog een beetje mee te krijgen maar uiteindelijk wint de slaap het weer. De volgende ochtend blijken er inderdaad een hele hoop containers te zijn omgewaaid. Dat moet wel een flinke storm zijn geweest.

Eerst maar ontbijten…… "Ding-Dong, hier spreekt uw kapitein. Het heeft vannacht flink gestormd, met windvlagen van meer dan 85 mph (wie snel rekenen kan is dat 135 km/uur) en dat is net zo hard als een orkaan van de 1e categorie. Hierdoor is de terminal beschadigd en voor uw veiligheid mag er voorlopig niemand van boord. Dus diegene die excursies hebben geboekt graag nog even geduld, wellicht mag u vanmiddag van boord".

We horen inmiddels dat er flink wat schade is ontstaan vannacht en dat ook Buenos Aires hard geraakt is. In de media lezen we dat er inmiddels 13 doden zijn gevallen in de regio door de storm. Later in de middag is de terminal weer vrij gegeven en mochten de mensen weer van boord. 


Nou wij zijn lekker (veilig) op de boot gebleven en hebben onze dag doorgebracht met origami vouwen, tenminste de dames zijn daar naar toe geweest, er is gesport in de Fitness ruimte, uitgebreid geluncht, koffie gedronken, boek gelezen, klein middagslaapje, lekker gedineerd en naar het theater geweest. De dag is voorbij gevlogen.

O ja, en we zijn inmiddels uitgevaren en zijn nu op weg naar de 1e aanleghaven van de reis Montevideo in Uruguay. Volgens de kapitein, die overigens een Nederlander is, wil hij om 07.00 uur de haven binnenvaren, nou dat komt goed uit want wij hebben al voreg een excursie. Het is een excursie " in de voetsporen van de Graf Spee" een Duitse marine boot die hier tijdens de 2e wereldoorlog is gezonken. Ben benieuwd wat we zo allemaal gaan zien.

Het weer is inmiddels ook weer veranderd en heeft de regen plaats gemaakt voor wat zon en wat lichte bewolking, ook is het minder benauwd geworden.

Tot morgen……..

Locatie (Map)

Dag 5 Montevideo Uruguay
Dag 3 Buenos Aires, inscheping
 

Reacties (4)

  • Lucie

    maandag, 18 december 2023 22:34

    Ben je aan de andere kant van de wereld .. blijk ik daar ook bekend te zijn… nou ja die achter, achter, achter achteroom van mij dan. Alle gekheid op een stokje… geniet van jullie mooie reis. ( met een stormachtig begin!)

    Ben je aan de andere kant van de wereld .. blijk ik daar ook bekend te zijn… nou ja die achter, achter, achter achteroom van mij dan. Alle gekheid op een stokje… geniet van jullie mooie reis. ( met een stormachtig begin!)
  • Kevin

    zondag, 17 december 2023 23:18

    Oei! Das een flinke storm geweest! Veel plezier en een goede reis!

    Oei! Das een flinke storm geweest! Veel plezier en een goede reis!

Leave a comment