Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 33 Banff (Icefield Parkway)

Goedemorgen, Vanochtend hadden we wel een wekker gezet en wel om 07.00 uur, echter Miriam was iets vroeger naar het toilet en riep opeens dat we geen water hadden….. Dus dan maar uit het warme bed, de verwarming aan en kijken waarom we geen water hebben. Oké oorzaak gevonden, de waterslang die buiten ligt was bevroren. Het heeft vannacht dus iets harder gevroren dan voorgaande nachten. Gelukkig hebben wij ook een intern waterreservoir dus de waterslang ontkoppeld, de pomp aan en we hebben weer water. Probleem opgelost.

Inmiddels is de koffie ook klaar en zitten we net na 07.00 uur aan de koffie en zien de zon boven de bergen uitkomen. We maken ons verder klaar om ook op tijd te vertrekken. Vandaag doen we nogmaals de Icefield Parkway, maar nu in de andere richting EN nu ook met zon. Het ziet er compleet anders uit als eergisteren. We stoppen niet overal, maar hadden op de heenweg al een paar favoriete plekjes gezien. De eerste stop wordt dan ook de ontbijtstop en oh wat een uitzicht. Heerlijk……..

We rijden verder door de ansichtkaart en we komen uit bij de Gletsjer. Eergisteren compleet in de mist en met een ijzige koude wind, nu compleet zichtbaar en een heerlijk zonnetje. Het is er wel koud, maar daar kan je op kleden. Muts en handschoenen aan en gaan.Na de nodige foto's en WOW uitzichten trakteren we ons zelf op een cappuccino bij de Starbucks in het Glacier Infocentre. Buiten op het terras, maar in de zon is het goed uit te houden, ook hebben we hier goede wifi dus ook de socials worden gelijk even gecheckt. Jammer dat mijn laptop met alle foto's in de camper lag anders hadden we van de afgelopen 3 dagen ook de foto's kunnen uploaden. Dus nog even geduld en zodra we een camping met WiFi hebben dan komt de inhaalslag.

We rijden met een goed gevoel bij de gletsjer weg, fijn dat we nog een kans hadden om dit te zien met een beetje zonneschijn. Gestaag rijden we verder en stoppen nog een paar keer voor wat extra foto momentjes en voordat je het weet rij je thv Lake Louise en ben je van de Parkway af. De volgende stop is dan de camping in Banff. We staan op Mountain tunnelview II. De camping op zich is niet bijzonder, maar we kijken wel 360 graden tegen hoge bergtoppen aan.

Morgen gaan we kijken wat we in de omgeving van Banff gaan doen dus tot morgen/

Ps. Nog steeds geen goed internet maar alleen onze hotspot, dus de foto's komen later…..Sorry

Locatie (Map)

Dag 34 Banff II
Dag 32 Jasper II
 

Reacties (2)

  • Betty

    maandag, 09 mei 2022 03:47

    Altijd handig, een technicus bij je, zodat jullie weer water kunnen tappen. 😊

    Altijd handig, een technicus bij je, zodat jullie weer water kunnen tappen. 😊

Leave a comment