Reisblog Familie van Hees
Menu
nlende
Fontgrootte: +

Dag 10 Oranjestad Aruba

De dagen vliegen voorbij, inmiddels is het alweer dag 10 van onze heerlijk en mooie vakantie. Nu Bertie ook het cruisen ontdekt heeft zal het waarschijnlijk niet de laatste cruise zijn.

Vanochtend vroeg zijn we gestaag Oranjestad Aruba binnengevaren, behendig legt nu ook onze Kapitein de boot aan de kade. Tot nu toe zijn we elke keer bewust opgestaan om te zien hoe we elke haven binnen varen. Blijft toch elke keer weer leuk en ook wel spannend welke kant we aanmeren. Hebben we vanaf ons balkon een mooi uitzicht of juist niet. Tot nu toe hebben we elke keer wel een mooi uitzicht gehad, dus we mogen niet klagen.

Onze excursie vertrek vandaag ook vroeg, al om 8.30 uur moeten we verzamelen, dus direct na het aanleggen maar ontbeten en daarna gelijk door naar de terminal waar onze ontmoetingsplek is.

Vandaag hebben we gekozen voor Aruba's Natural Wonders, een rit over het eiland naar een paar bijzondere plekken, oa. De Natural Bridge, afgesloten word deze toer met een bezoek aan een vlinderfarm.


 Het is toch wel best een groep geworden, 36 personen, maar we hebben een grote bus met airco, is ook wel lekker want het is vanochtend best wel wat benauwd en drukkend. De zon zal later op de dag doorbreken dan zal de temperatuur ineens veel aangenamer worden.

Via een paar ontzettend grote rotsblokken met indianen tekeningen rijden we dwars door Aruba, Aruba heeft een woestijnklimaat en dat is te zien ook, er staan waarschijnlijk net zo veel cactussen als in Arizona. De Naturale Bridge is een brug die ontstaan is door watererosie, helaas is deze brug in 2015 ingestort. Inmiddels is er wel alweer een andere brug ontstaan, maar deze is veel kleiner als de originele. Desalniettemin is het wel een mooie en bijzondere plek waar de zee ruw is en grote golfen over de stenen gooit.

Als laatste etappe rijden we via een aantal luxe hotels en resorts naar de vlinderfarm, echt bijzonder wat ze daar hebben en ook een hele hoop vlinders, maar liefst 84 soorten. We krijgen een uitleg over de levenscyclus van de vlinder. Op diverse plekken zie je ook de cocons en vlinders ontpoppen. Er vliegen ook een paar hele mooie exemplaren rond.

Na de vlindertuin rijden we via het beroemdste strand van Aruba , Egale Beach, het valt mij op dat het strand niet overvol zit en iedereen hutje-mutje ligt, maar er ruimte zat.

Terug op de boot nog even een kleine lunch en daarna de reisblog bij werken. Aruba was ons laatste eiland en we hebben nu nog 2 zeedagen voordat we aankomen in fort Lauderdale. De cruise zit er dan op, maar we hebben dan nog 9 dagen florida. Vrijdagavond komt Sydney vanuit New York naar Fort Lauderdale gevlogen en zal een paar dagen met ons mee reizen. We kijken daar ook al erg naar uit.

See you later.


Locatie (Map)

Dag 13 Fort Lauderdale
Dag 9 Willemstad Curaçao
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a reply