Reisblog Familie van Hees
Menu
nlende
Fontgrootte: +

Dag 2 Inscheping en vertrek

Bij het Hotel in Fort Lauderdale stond de taxibus al te wachten, de chauffeur vroeg ons meteen of we bij terugkomst in de Haven ook een shuttle nodig hadden, ideaal, want dit was nog niet geregeld. Voor $20 dollar worden we vrijdag de 20e vanuit de haven naar het vliegveld gebracht, zo ook weer gelijk geregeld. We stappen met een hoop andere mensen in de middelgrote bus, de chauffeur is een vrolijke knaap die vooral ook laat weten dat Tip een belangrijk inkomen is, hij is tenslotte aan het sparen voor een rode sportwagen!!!!!!!! 

Veilig en snel brengt hij ons naar het juiste schip, koffers afgeven aan de kruiers en door naar de incheckbalie van Royal Caribean. Doordat wij inmiddels gold members zijn hoeven we niet in de rij te wachten, nou ja rij, ook bij de normale incheck was het niet druk, maar ja…….. Wel nog eerst door de "veiligheid" check, niet zoals op het vliegveld hoor, maar gewoon door de scanner, ik mocht mijn flesje water gewoon meenemenToen was het moment toch echt daar, we gaan de boot op. WOW ook deze boot is toch wel groot. Nadat ik in 2012 met de Navigator of the Seas ben mee geweest en in 2013 met de Independece of the Seas, is ook de Serenade of the Seas nog een serieus bootje

De windjammer café was nog niet open, dus we konden niet gelijk aan de lunch, maar we hebben de tijd dus gaan we eerst rustig even een stukje van het schip verkennen. Zwembad(en), Fitnessruimte, Golfbaan, theater , bioscoop etc. We weten nu waar alles is……………………toch ???? , maar hoe kwam je nou weer op die verdieping waar de windjammer zit. Nou ja, over een paar dagen zullen we het wel weten. Doordat de indeling van dit schip toch wel iets afwijkt van de andere twee, ben ik ook af en toe in verwarring. Lunch……………… eerst maar een plekje zoeken, ruimte genoeg, lekker buiten zitten met uitzicht op de haven van Fort Lauderdale. Wie doet ons wat, maar wat moeten we nou eten ? Er is zoveel keus dat alleen al een rondgang langs alle buffetten een hele opgave is, maar we hebben toch iets van onze gading gevonden.

Om 13.00 uur zouden de staterooms (kamers) klaar zijn en zouden we de kamer kunnen betrekken. Stipt op tijd gingen de deuren open en betraden we ons verblijf voor de komende 11 nachten. Bij het boeken hebben we bewust gekozen voor een balkoncabine en dan ook nog helemaal vooraan op het schip zodat je maar 1 buurman heb en je vrij zicht heb op de voorkant. Ook het balkon is een klein beetje groter, het is maar een 20 cm, maar toch je kan er net een extra stoel kwijt.

De koffers worden door de kruier naar de kamers gebracht dus daar moesten we nog even op wachten, maar ook die waren er redelijk snel. Kasten inruimen, alles krijgt zijn plekje.

15.15 uur, Noodsignaal op het schip…………………. Oef het is maar de verplichte evacuatie oefening, ruim op tijd waren wij bij A2 om ons netjes te melden. Na een kleine uitleg en een woordje van de kapitein wordt het nu toch wel weer tijd om naar onze kamer te gaan. Om 16.00 uur gaan we vertrekken en we willen dat vanaf ons balkon meemaken. Met de videocamera in de hand varen we langzaam de haven uit, nu gaat dus de vakantie echt beginnen.

Dag 5 St. John Antigua
Dag 1 Vertrek
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a reply