Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 10 Quetzal Guatemala

Goedemorgen iedereen,

Pffff, dat was een lang dag. Waar zal ik nou eens beginnen. O ja, bij het opstaan. De kapitein wilde tegen 07:00 uur de Haven van Quetzal binnen varen en ook daarin is hij weer in geslaagd. Hij heeft een goede routeplanner die ook heel nauwkeurig is. We laten het aanmeren verder aan de kapitein over en begeven ons richting het ontbijt.
We hebben een lange excursie dag voor de boeg, we gaan naar een Maya locatie in Iximche.

Gesticht door de Kaqchikel Maya in 1470, diende de stad als de hoofdstad van de regio totdat het werd verlaten in 1524 en werd platgebrand door de Spanjaarden.

We stappen in een bus die maar tot een 3e is gevuld, dus een kleine club en plek genoeg voor iedereen. De reis zal ongeveer 2,5 uur duren tot we in de binnenlanden zijn van Guatemale. De reis is vanaf het begin tot het eind zeer interessant. Onze gids spreekt vol passie over zijn land. Guatemala heeft een veelvoud van vulkanen, waarvan de meeste niet meer actief zijn, maar we rijden door de vallei van nog 2 actieve vulkanen en zien ook de verwoesting van lava stromen die hier waren in juni 2018. We zien de 2 vulkanen goed liggen want we rijden er vlak langs.
We rijden verder door de bergen en komen uit op de hoogvlakte van Guatemala. Hier is landbouw de 1e bron van inkomsten en overal zie je ook akkers. Ze verbouwen hier van alles, van bloemkool tot worteltjes, maar ook suikerriet en koffie.Op de Maya site aangekomen merken we ook dat het niet meer zo warm een benauwd is, we zitten ook een stuk hoger, 7000 ft of te wel 2133 meter een heel stuk aangenamer voor ons normale stervelingen. Onze gids weet veel te vertellen over het verleden en de historie of de Maya's en is ook trots op deze historie wat hij ook weet over te brengen. Het is toch een stukje geschiedenis met historische waarde waarop je loopt en wat je ziet.

Helaas zijn alleen maar de resten van de fundering over van deze stad omdat de spanjaarden in 1524 alles hebben platgebrand, maar toch krijg je een goede indruk van hoe deze stad eruit heeft gezien.

Op de terugweg krijgen we nog een lunch aangeboden bij een ook door de locals goed bezocht groot restaurant. Het is nu paasweekend en je merkt ook dat de locals een dagje uit gaan. Leuk om ze te mixen tussen de rest.

Na de lunch weer terug in de bus en zien we nog meer van dit schitterende landschap. Om 17.15 uur worden bij de boot afgezet, net op tijd want de boot vertrekt om 17.30 uur. Het voordeel is echter als je een excursie via de cruisemaatschappij boekt, de boot altijd op je wacht en nooit zal vertrekken voordat je aan boord ben.

Nu doodop met de benen omhoog, o ja eerst nog deze blog schrijven………..

Tot morgen

Locatie (Map)

Dag 11 Chiapas Mexico
Dag 9 Zeedag
 

Reacties (6)

 • Therese

  woensdag, 27 april 2022 05:59

  Terug in de tijd. Historie. zo mooi en zo intrigerend ook.

  Terug in de tijd. Historie. zo mooi en zo intrigerend ook.
 • Jeanne

  zondag, 17 april 2022 05:14

  Eindelijk hier een berichtje van mij, lees overigs altijd het reisverslag,het maakt me redelijk jaloers, ik wil ook zo’n reis maar ook zeker de reisleider die dit iedere dag maar weer mogelijk maakt.
  Bertie je wordt zowaar een Fotomodel zoveel wordt je gefotografeerd, zijn die mondkapjes nog altijd verplicht en is het niet vreselijk warm?
  Nog heel veel mooie dagen!!!!

  Eindelijk hier een berichtje van mij, lees overigs altijd het reisverslag,het maakt me redelijk jaloers, ik wil ook zo’n reis maar ook zeker de reisleider die dit iedere dag maar weer mogelijk maakt. Bertie je wordt zowaar een Fotomodel zoveel wordt je gefotografeerd, zijn die mondkapjes nog altijd verplicht en is het niet vreselijk warm? Nog heel veel mooie dagen!!!!
 • Betty

  vrijdag, 15 april 2022 23:50

  Wat indrukwekkend zal dat zijn geweest! Goed dat je je stok hebt meegenomen, Bertie! Is het daar verplicht om ook buiten een mondkapje te gebruiken, of is dat ter bescherming van jullie zelf? Mooie Paasdagen gewenst. 🥚🐣🐥🌼

  Wat indrukwekkend zal dat zijn geweest! Goed dat je je stok hebt meegenomen, Bertie! Is het daar verplicht om ook buiten een mondkapje te gebruiken, of is dat ter bescherming van jullie zelf? Mooie Paasdagen gewenst. 🥚🐣🐥🌼

Leave a comment