Reisblog Familie van Hees
Menu
nlende
Fontgrootte: +

Dag 11 Chiapas Mexico

Hallo Iedereen,

Hot, Hotter of Hottest, nou wij gaan voor het laatste, poeh wat was het heet vandaag, 39 graden Celsius en ja dat is echt warm.
Nou ja het is gewoon niet anders. De kapitein kreeg het weer voor elkaar om op tijd aan te meren in Puerto Chiapas Mexico. Een kleine en nog maar net geopende cruise haven (maar plek voor 1 boot), maar schitterend aangelegd.

Vandaag zouden we eerst een jungle safari doen met wildlife (apen, vogels etc), maar we denken dat deze met (paas)vakantie zijn want deze excursie ging niet door. Als alternatief hebben we gekozen wederom voor een Maya site (de Izapa Ruins) met ook een stop voor een Chocolade demonstratie. In deze streek, tegen de grens van Guatemala, wordt veel chocolade verbouwd en we krijgen een demonstratie hoe je de cacaobonen met de hand verwerkt tot chocolade.

Wederom met een bus, gelukkig met airco, die ook weer half vol was reden we een kleine 45 minuten door het Mexicaanse landschap. Op zich lijkt het gebied hier nog sterk op Guatemala, op zich niet gek want de grens is op nog geen 5 km en tot +/- 1800 was dit gebied nog van Guatemala.

We rijden door een klein stadje en als we bij het dorpsplein komen worden we een afgezette straat ingeleid en mogen we uitstappen. Deze straat was speciaal voor ons afgezet zodat de bus er kon parkeren. Op het plein worden we door de locals ontvangen en krijgen we een demonstratie van hoe je van cacaobonen daadwerkelijk chocolade maakt. Leuk om te zien en best nog wel een werk. We krijgen het ook te proeven en het smaakt echt naar cacao en niet naar een tony chocolonely

Daarna worden we getrakteerd, door de lokale folklore dansgroep, op een paar traditionele dansen. Leuk om te zien, weet niet of Moselglück wat danspasjes zou willen uit proberen…………


Onze gids laat ook nog de kerk zien, daar zijn ze in volle voorbereiding op het paasweekend en de hele kerk zijn ze aan het versieren met bloemen etc. Ook de koor is al aan het oefenen. Via een locale markt (waar ik nou in deze hitte niet echt iets zou kopen) komen we weer terug bij de bus en gaan we verder naar de nederzetting van de Izapa Maya.
Het is een kleine nederzetting geweest, niet zo mooi en groot dan gisteren, maar nog steeds mooi om te zien. Doordat er weinig schaduw was zijn we hier niet al te lang gebleven. In de airco van de bus kom je langzaam weer op normale temperatuur en het extra water die ze hebben uitgedeeld was zeker niet voor niets.

We stappen uit en worden weer door een aantal Mexicaanse dansers verwelkomt, maar ook hier is het warm en lopen we verder naar de koelte van de boot. Moeders heeft nog even een frisse duik genomen in het zwembad, terwijl ik weer het luie zweet eruit gelopen heb op de loopband in de fitnessruimte.

Straks weer lekker eten en daarna naar het theater of een andere muziekbar, we zien wel waarheen we gaan.
Morgen zijn we in Huatulco Oaxaca Mexico en hebben daar een Bird Watching tour geboekt, dus ben benieuwd of we ornitholoog of Vogelaar worden…….

O ja….. op de vraag over de mondkapjes. In principe is het dragen van een mondkapje nog verplicht op plaatsen waar je geen 1,5m kan houden (dus ook op de boot), daarnaast heeft ieder land nog zijn eigen regels en die zijn vooral nog met het dragen van mondkapjes…….
Iedereen alvast fijne paasdagen en tot morgen.

Locatie (Map)

Dag 12 Huatulco Mexico
Dag 10 Quetzal Guatemala
 

Reacties (4)

 • Therese

  woensdag, 27 april 2022 06:11

  Knap warm dus....en dan ook nog de mondkapjes dragen plicht.. poeh poeh..
  Echt...de tegenstelling ook weer. Oscar je maakt geweldige foto's!
  ook nu weer...het ene moment zit ik naar een kolossaal cruise schip te kijken en denk....ik zou verdwalen!
  Het volgende moment denk ik...ik zou verdwalen, bij het zien van de restanten, en prachtige gebouwen/cultuur

  Knap warm dus....en dan ook nog de mondkapjes dragen plicht.. poeh poeh.. Echt...de tegenstelling ook weer. Oscar je maakt geweldige foto's! ook nu weer...het ene moment zit ik naar een kolossaal cruise schip te kijken en denk....ik zou verdwalen! Het volgende moment denk ik...ik zou verdwalen, bij het zien van de restanten, en prachtige gebouwen/cultuur
 • Betty

  zondag, 17 april 2022 05:43

  Wat een hitte! Hier is het voor de tijd van het jaar ook warm, maar niet zo extreem als bij jullie. Fijne paasdagen!🥚🐣🐥🌞🌼

  Wat een hitte! Hier is het voor de tijd van het jaar ook warm, maar niet zo extreem als bij jullie. Fijne paasdagen!🥚🐣🐥🌞🌼
 • Sterre Schelvis

  zondag, 17 april 2022 00:56

  Wat leuk die excursies zo zeg! Zijn er ook filmpjes dat jullie de lokale dans uitproberen?! 😉😜

  Wat leuk die excursies zo zeg! Zijn er ook filmpjes dat jullie de lokale dans uitproberen?! 😉😜
 • Bensan

  zaterdag, 16 april 2022 17:15

  Al met al een schitterende trip tot nu toe. Door de foto's krijg je een indruk van wat jullie beleven op de boot en met de excursies. Ook hier is 't mooi weer, Oscar. Alleen niet zo warm als bij jullie in Midden-Amerika. Geniet verder van jullie reis. Greettzz Bensan.

  Al met al een schitterende trip tot nu toe. Door de foto's krijg je een indruk van wat jullie beleven op de boot en met de excursies. Ook hier is 't mooi weer, Oscar. Alleen niet zo warm als bij jullie in Midden-Amerika. Geniet verder van jullie reis. Greettzz Bensan.

Leave a reply