Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Excursies geboekt

Daar we toch positief blijven hebben we alvast toch maar de excursies geboekt. In principe boeken we altijd wel via de Cruise maatschappij, want dan is alles altijd goed geregeld en hoef je zelf niets meer te regelen of alle excusies door kunnen/mogen gaan zullen we zien. Alleen als we aan land gaan doen we een excursie, op de boot zelf is genoeg te doen. Wel hebben vanuit ons pakket 2 diners in een specialiteiten restaurant. We hebben er al 1 vastgelgd en wel op 22 april ;-)

Vooralsnog gaan we de volgende excursies doen : 


The National Aviary of Colombia
April 10 - Cartagena, Colombia

U reist ongeveer 40 minuten met een bus met airconditioning naar het Eiland Baru. Ga lekker zitten, geniet van het landschap en bekijk het groeiende industriegebied rond Cartagena.

Je bent op weg naar de National Aviary, een van de mooiste volières ter wereld, beroemd vanwege het grote aantal verschillende vogelsoorten. Colombia heeft de grootste vogeldiversiteit ter wereld, met meer dan 1900 soorten. De National Aviary weerspiegelt dit met een belangrijke dwarsdoorsnede van deze verscheidenheid. U gaat op pad om de verschillende vogelobservatiestations per habitat en soorten te verkennen:

  • Het tropische woud -- papegaaien, harpijen, tangara en andere soorten, maar ook verschillende soorten palmen, watervallen en makaken
  • Kustlijnen en mangroven; het leefgebied van verschillende soorten eenden, aalscholvers en pelikanen
  • Kustlijn -- reigers, duiven, ooievaars en de migrerende wintertalingen
  • Het Desert Station -- een omgeving met kardinaalvogels, spotlijsters en patrijzen
  • De Andesregio -- uilen, adelaars en de beroemde Andescondor -- koning van de bergen

Omringd door vogels, prachtige landschappen, palmbomen en watervallen zult u de tijd hebben voor een drankje of een kopje heerlijke Colombiaanse koffie voordat u aan de rit terug naar Cartagena begint.


Jungle Crocodile Safari
April 13 - Puerto Caldera (Puntarenas), Costa Rica

Dit eco-avontuur is ideaal voor degenen die de natuur waarderen in haar meest ongerepte staat, ongehinderd door alles behalve haar eigen biodiversiteit.

Geniet van een ontspannen rit over prachtige kust- en landwegen, langs schilderachtige steden en dorpen. Je bent onderweg naar het Jungle Crocodile Safari-dok op de rivier de Tarcoles, beroemd om zijn mangrovebos en het thuis van een van de grootste populaties van Amerikaanse krokodillen. Hier leven meer dan 50 soorten vogels, inclusief de bedreigde geelvleugelara en deze worden ook beschermd in het nabijgelegen estuarium.

Stap aan boord van een rivierboot en ontspan terwijl je deskundige gids je op een prachtige tocht leidt om de ongelooflijke verscheidenheid aan wild te bekijken.

Voordat je terugkeert naar het schip kun je jezelf verwennen met enkele kostelijke vruchten en genieten van de heerlijkste koffie van Costa Rica.


Colonial Leon & the Bubbling Mud Pots (VERVALLEN)
April 14 - Corinto, Nicaragua

Het prachtige León werd in 1524 gesticht door Spaanse veroveraars. De stad ligt aan de voet van de Momotombo-vulkaan en werd gevestigd op de huidige plek nadat een aardbeving in 1609 de oude stad verwoestte. León was ruim 200 jaar de hoofdstad van Nicaragua, voordat in 1851 de titel en de eer werd overgedragen aan Managua. Vandaag de dag is Leóon, na Managua, de belangrijkste stad van Nicaragua.

Een panoramische tocht van 1¼ brengt je naar deze charmante stad, die zijn straten in koloniale stijl en de architecturale stijl van de woningen van één verdieping met leien en houten daken heeft weten te behouden.

Je stopt bij het mooie park van León en bezoekt de bijzondere kathedraal La Asunción. U kunt op het dak klimmen om een prachtig panoramisch uitzicht te hebben op de charmante stad en de indrukwekkende bergen erachter.

Bezoek de San Jacinto Bubbling bubbelende modderpoelen, op 20 kilometer van de stad. Het spectaculaire geothermische gebied van de bubbelende modderpoelen van San Jacinto is bezaaid met kleine kraters vol kokende modder en warmwaterbronnen. Neem de tijd om te wandelen tussen de geothermische uitspattingen van deze natuurlijke hotspot. De San Jacinto modderpoelen bestaan uit twee orografische blokken, de eerste gevormd door de vulkanen Telica en Santa Clara, en de tweede door de vulkaan Rota. Een andere optie is om eenvoudigweg te ontspannen in het aangrenzende Maribios Park en de modderpoelen van daar te bekijken.


Mayan Cosmology & Ancient Ruins
April 15 - Puerto Quetzal, Guatemala

Neem plaats in het vervoermiddel met airconditioning voor de 2½ uur durende rit met gids door het schilderachtige binnenland van Guatemala naar de Maya-plaats Iximche, een late post-klassieke archeologische plek in de westelijke hooglanden. Iximche was de hoofdstad van de Kaqchikel Maya van 1470 tot 1524 na Christus en werd toen verlaten.

Bij aankomst krijg je een rondleiding en zal je gids je relevante informatie verstrekken over de bouwwerken en de zin van Maya-kosmologie en hoe deze in verband staat met onze dagelijkse kalender. Ook kunt u misschien wel van een afstand een authentiek Maya-ritueel aanschouwen, want deze worden regelmatig uitgevoerd op deze locatie en zijn geen onderdeel van een toeristische bezienswaardigheid.

U gaat naar een nabijgelegen lokaal restaurant voor een welverdiende lunch. Daarna gaat u terug naar de pier, waar uw excursie eindigt.


Mangrove Boat Ride & Nature Exploration
April 16 - Puerto Chiapas, Mexico

Dompel je onder in de magische natuur van Chiapas' tijdens de wandeling buiten de gebaande paden naar een zespersoonsboot, waarmee je de natuurlijke mangroverivieren en lagunes verkent die bewoond worden door wilde dieren en vogels.

Aan de waterkant ontmoet u de kapitein en u neemt plaats op de boot. Leun achterover, ontspan en geniet van het spectaculaire uitzicht om u heen terwijl de gids de boot door de waterwegen navigeert. Ervaar de natuur in al haar glorie terwijl wilde dieren, en met name de verschillende vogels die hier voorkomen, onderweg in het zicht komen.

Je gids zal je informatie geven over het ecosysteem van het gebied en je wijzen op verschillende soorten planten en dieren. Mogelijk ziet u pelikanen, reigers, visarenden, aalscholvers, kolibries, zilverreigers, lepelaars, ooievaars en schildpadden.

Dit natuurreservaat voorziet ook in het levensonderhoud van de plaatselijke vissers, die dezelfde oude vertrouwde manieren gebruiken om garnalen en krabben te vangen als hun vaders. Als u richting de zee drijft en aan het eind van uw exotische reis bent gekomen, bestaat de kans dat u ze aan het werk ziet..


Bird Watching Eco Adventure
April 17 - Huatulco, Mexico

De geïnteresseerden in fauna en tropische vogelwaarneming zullen een rijke diversiteit ontdekken in de delta van de rivier de Copalita en/of in een kleine mangrove en park.

De prachtige ongerepte jungle met lage begroeiing van caducifolia omvat ceder, mahonie, ficus, mocambos en amandel.

Je spot in de meeste gevallen verschillende van de 227 regionale vogelsoorten zoals wielewalen, spechten, zilverreigers, zeemeeuwen, valken, sperwers, papegaaien en acht soorten kolibries. Kijk uit naar hagedissen, leguanen, herten, gordeldieren en eekhoorns. Geniet van een drankje en neem enkele prachtige foto's. Tijdens de trip houdt de gids regelmatig halt om dingen waar te nemen en van commentaar te voorzien.


Cuyutlan Turtle Experience
April 19 - Manzanillo, Mexico

Geniet van het natuurschoon terwijl u langs de kustweg naar Armeria rijdt. Onderweg komt u langs grote kokosnoot-, bananen- en citroenplantages. Deze kleine gemeenschap is één van de grootste citroenproducenten in het land.

Het ecologisch centrum El Tortugario biedt u de mogelijkheid om op magische wijze de onderwaterwereld van dichtbij te ervaren. U zult oog in oog komen te staan met de grootste schildpadden die u ooit gezien heeft. Je zult te weten komen hoe El Tortugario, het grootste schildpaddenreservaat van Mexico, helpt om deze met uitsterven bedreigde dieren te behouden tijdens—een fantastische interactieve ervaring met deze verbazingwekkende wezens.

Het leguanencentrum en het krokodillenreservaat tonen een van de meest indrukwekkende ecosystemen in de regio.

Bezoek het Zoutmuseum, dat in een zoutpakhuis uit de 19e eeuw is gevestigd en een zeer nauwkeurig beeld geeft van hoe een zoutverwerkingsbedrijf werkt.

Cuyutlan Beachis uw volgende stop. Laat u de heerlijke, typisch Mexicaanse botana (snacklunch) met drankje smaken in een pittoresk restaurant.

Luister naar de geschiedenis van de Ola Verde—een allesvernietigende golf die vele jaren geleden het stadje nagenoeg heeft weggevaagd.


Estuaries & Bird Watching Expedition
April 20 - Mazatlan, Mexico

Tijdens deze excursie kunnen vogelaars en natuurliefhebbers een dag lang niets anders doen dan ontspannen.

In de tropische sfeer van de Mexicaanse Pacifische kust reis je 1,6 kilometer naar het zuiden vanaf Mazatlán, waar een boot klaar ligt om je mee te nemen door een estuarium en 6,5 km aan prachtige mangroven.

Kijk uit naar glimpen van uw schip, brouwerij Pacifico, de Mexicaanse marinebasis en de boten van de garnaal- en tonijnvissers in de haven. U zult hier ook iets zien van de scheepvaartindustrie.

Geniet van deze cruise langs mangroven en palmbomen in de grootste rivierdelta van Mexico. Ontdek de wereld van de Mexicaanse bruine pelikaan, de blauwe reiger, de zeehavik, de visarend en andere exotische watervogels in deze beschermde reserves voor wildleven.

Verlaat de boot en stap in uw vervoermiddel voor een rit door een vredig gebied met verschillende fruitbomen en een kokosplantage.

In een typisch strandrestaurant kunt u genieten van een heerlijke Mexicaanse lunch.


Whales, Wild Dolphins & Marietas Islands Snorkeling
April 21 - Puerto Vallarta, Mexico

De Baai van Banderas biedt een toevluchtsoord voor een grote verzameling land- en zeedieren. Een gemotoriseerde catamaran brengt u naar de beschutte wateren van de Marietas-eilanden, het hele jaar door een ideale omgeving voor ontmoetingen met dolfijnen. Deze vriendelijke, lieve dieren doen niets liever dan langs de boten zwemmen en u hun atletische kundigheid tonen.

De catamaran stopt lang genoeg om u de gelegenheid te geven om de rotsachtige spelonken en overwelfde doorgangen van de Marietas-eilanden te verkennen. Spullen voor snorkelen, kajakken en paddleboarding zijn beschikbaar of u kunt op de ecotour langs de eilanden gaan.

Bultrugwalvissen worden hier ook regelmatig gezien in de baai, van december tot maart, wanneer ze uit het water springen of luid hun grote staarten op het wateroppervlak slaan. Kijk uit naar de grote roggen, zeeschildpadden en ook de veelkleurige vissen.


El Serpentario: Rehabilitatiecentrum Voor Wilde Dieren En Volière 
April 23 - Pichilingue (La Paz), Mexico

Mexico biedt van alle landen ter wereld de grootste verscheidenheid aan reptielen.

In 30 minuten reis je per busje met airconditioning naar het El Serpentario reptielen- en wildrehabilitatiecentrum, waar je natuurgids zijn/haar kennis over de inwoners met je deelt. Vervolgens heb je vrije tijd om op je gemak te verkennen.

In het Serpentarium vind je een bijzondere verzameling reptielen waarin de vier voornaamste categorieën vertegenwoordigd zijn: slangen, hagedissen, schildpadden en krokodillen. Hoewel het primaire doel is om lokale wilde dieren te rehabiliteren en redden, bestaat het tevens om mensen de lokale fauna te laten zien en erover te leren. Het centrum beschikt ook over veel fascinerende reptielen van over de hele wereld: reuzenboa's, een gila-monster en nieuwsgierige hagedissen uit vier continenten. Een collectie van spinnen (waaronder verschillende soorten vogelspinnen), schorpioenen, duizendpoten en andere geleedpotigen is te zien in het Serpentarium.

Een van de hoogtepunten is de geweldige inloopvolière, waar je vlakbij vele verschillende vogels kunt komen. Als je wilt, kun je speciaal voer kopen om de konijnen en eenden te voeden.

Buiten de volière zie je een adelaar en een sneeuwuil van dichtbij, een kans om hun majestueuze schoonheid te bewonderen.

Veel van de bezienswaardigheden zijn buiten in kuilen met planten en cactussen uit de regio. Tijdens heuse ontmoetingen met de reptielen en een live show, heb je de mogelijkheid om vreedzame exemplaren aan te raken en om te praten met de vriendelijke experts die voor hen zorgen.


Cabo Coastal Cruise: The Arch, Lovers' Beach & Sea Lion Colony
April 24 - Cabo San Lucas, Mexico

Je gaat de zee op met een comfortabele gemotoriseerde catamaran op een heerlijke cruise langs de kust en om vanaf de boot adembenemende landschappen, ongerepte stranden en verborgen inhammen van Cabo te bewonderen.

Bekijk spectaculaire golfbanen en indrukwekkende projectontwikkelingen langs de zee van Cortez en de kustlijn van de Pacifische oceaan.

Tijdens de cruise door Los Arcos zie je de beroemde en dramatische arch, een natuurlijke rotsboog die uit zee steekt, aan de punt van het langste, meest woeste schiereiland ter wereld.

Je gaat ook naar de zeeleeuwenkolonie van Cabo San Lucas, waar deze speelse zeezoogdieren loom liggen te genieten op de rotsen.

Je passeert het beroemde Lovers' Beach, een van de weinige stranden ter wereld die door twee zeeën gedeeld worden, voordat je terugkeert naar de jachthaven.



Coastal Wild Dolphin Adventure
April 27 - Avalon, California, US

Maak een leuke en comfortabele cruise langs de prachtige kustlijn van Catalina Island terwijl je op zoek gaat naar dolfijnen en ander opwindend lokaal zeeleven.

Kijk uit voor inheemse dieren in het wild die zwemmen, duiken en springen in de diepe wateren van de Stille Oceaan. Seizoensgebonden kunt u zelfs walvissen spotten! Uw natuuronderzoekers aan boord zullen u vermaken met leuke en interessante feiten over dolfijnen, samen met de geschiedenis van Catalina.

Neem je camera mee om de prachtige ongerepte kustlijn en onvergetelijke landschappen vast te leggen


Ocean Wildlife & Orca Exploration Cruise by Evening
April 30 - Victoria, British Columbia, Canada

Tour Victoria's postkaart-perfect haven , compleet met zeilboten, watervliegtuigen en landmark architectuur. Je verkent de kustlijn per gesloten, snelle boot ; ga dan naar open water om de overvloedige lokale fauna te observeren tijdens het avondlicht.

Het betoverende zeeleven van British Columbia omvat orka's, bultruggen, zeeleeuwen, bruinvissen en Amerikaanse zeearenden. Geniet van het natuurlijke entertainment met respect voor de speciale omgeving langs de spectaculaire zoutwaterkustlijn van Vancouver Island .

Breng uw vragen - een deskundige natuurgids beantwoordt ze graag.

Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Het schip is uitgerust met binnen- en buitenzichtgebieden en toiletten.

Het aftellen is begonnen
Nog 100 dagen....
 

Reacties (3)

  • Frans Jacobs

    zaterdag, 08 januari 2022 11:51

    Ziet er zeer indrukwekkend uit .
    Hopelijk kan alles doorgaan
    Ik.kan me voorstellen dat je nu al geniet en uitziet naar al dat moois

    Ziet er zeer indrukwekkend uit . Hopelijk kan alles doorgaan Ik.kan me voorstellen dat je nu al geniet en uitziet naar al dat moois

Leave a comment