Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 14 & 15 Jasper

Goedemorgen Nederland, Gute morgen Deutsland,

Eindelijk, eindelijk is het dan weer zover, we kunnen weer een reisblog posten. Dit gaat niet zonder zuchten of stoten daar de (betaalde) WiFi op deze camping wel te wensen overlaat. Van de meeste foto's die ik jullie wilde laten zien heeft hij zeker de helft geweigerd en na 1,5 uur te hebben geprobeerd ben ik ermee gestopt en schrijf ik nu het verhaal met de foto's die wel (na lang wachten) werden ge-uploaded. Dus meer foto's houden jullie te goed, of veel beter kom gewoon een bakkie doen en je krijgt ze ook te zien.Maar EERST NU HET BELANGRIJKSTE NIEUWS :

DE BERENTELLER STAAT OP.............7 ( 5 zwarte en 2 grisley baby's)!!!!!

Maar we beginnen maar eerst bij het begin. Deze reisblog bevat een samenvatting van 2 dagen, 2 dagen waarin we geen internet en vaak ook niet eens gewoon telefoonsignaal, dus moesten jullie het even doen met een korte update via mijn hotspot op de telefoon.


DAG 14 JASPER
Vandaag zijn we aangekomen via een mooie reis van Clearwater naar Jasper. In Clearwater alvast wel gecheckt of er nog plaats was op Whistler Campground in Jasper en dat was maar goed ook want er waren nog maar heel weining (grote) plekken vrij voor de komende 2 dagen, dus die gelijk maar gereserveerd. (en dat was echt ons geluk).

Op de camping aangekomen werden we gewaarschuwd dat er beren en Elanden op de camping waren, vooral de Elanden konden agresief zijn als je ze niet genoeg ruimte gaf. De elanden hebben we gezien, maar de beren op de camping (helaas) niet. Maligne Canyon,

DAG 15 JASPER
Vandaag gaan we met de camper naar Maligne Canyon, een geweldig stuk natuur weer waar het water flink wat rots heeft uitgesleten de afgelopen duizende jaren. Veel watervallen en stroomversnellingen, we hebben de trail gelopen waarbij je over 4 bruggen gaat, de hele canyon heeft 7 bruggen, maar die trail was net even te lang en te lastig. We hebben de andere 3 bruggen dus gewoon met de camper gedaan.

We rijden verder via Medicine Lake naar Maligne Lake langs de route hebben we Beren (1 zwarte en 2 grisley jonge), 1 zeearendnest met jonge, een knot van een eland met gewei, herten, brutale eekhoorns gezien. Je stopt gewoon even met de auto langs de kant, stapt uit, maak een foto en hup weer in de auto. Het is net de safaripark Beekse Bergen, maar dan nu in het "echt"

Daar Maligne Lake het eindpunt is moeten we weer dezelfde weg terug, maar met genoeg wildlife om je heen, een mooie scenerie is dat niet echt een straf. Net achter de camping (een kleine 4 km) heb je de Jasper Skytram, deze gondel brengt je naar de 2.277 meter hoge Whistlers Mountain voor een prachtig uitzicht.

16, 17 en 18 Columbia Icefield , Radius Hotspring...
Dag 13 Clearwater & Wells Gray Provincial Park
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment