Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 13 Antarctica Experience 2

Goedemorgen en brrrrr….en het is nog steeds koud, maar waar we gisterenavond sneeuwbuien en mist hadden schijnt nu volop de zon en dit Weer zal waarschijnlijk de komende dagen zo blijven. Het was al iets na 02.00 uur weer licht buiten en zonsondergang was tegen 23.30 dus het is maar kort donker. Vanochtend vroeg zijn we Hope Bay ingevaren en we zien gelijk een aantal grote IJsschotsen. Deze bay staat ook bekend als Iceberg Ally, nou dat klopt we zien eigenlijk alleen maar IJsbergen. Op een aantal ijsbergen staan of liggen, pinguïns en er zwemmen een hele hoop pinguïns in het water. Later worden het er zoveel dat het niet uitmaakt waar je kijkt, je ziet overal wel een groepje pinguïns zwemmen.

We varen gestaag verder, tussendoor even snel naar het theater, want daar gaat de Kapitein vertellen wat hij voor morgen en overmorgen in petto heeft en als alles klopt wat hij zegt dan worden het nog een paar mooie dagen.

We gaan, net als de kapitein, weer snel verder. Wij naar buiten en de kapitein daar waar hij thuishoort, op de brug. We naderen nu het onderzoeksstation van Argentinië, Esperanza Base, dat 365 dagen per jaar bemand is. We blijven een tijdje in deze baai ronddrijven.

Na een tijdje hebben we hier genoeg gezien en draait het schip weer om en gaan we langzaam weer de baai uit. Onderweg zien we nog walvissen en Orca's, hoewel die laatste twijfelachtig is, we zagen in ieder geval een grote zwarte vin, een blow maar daarna niets meer…..hmmmm wat zou het nou geweest zijn?



Een korte lunch, want we willen tenslotte niets missen van al hetgeen wat er te zien is. Toch wordt ook het sporten niet vergeten en terwijl ik lekker aan het fietsen ben zien we weer een aantal blows van Walvissen, helaas geen camera bij de hand, maar waarschijnlijk heeft Miriam ze wel op de gevoelige plaat kunnen leggen.

Wij hopen dat jullie fijne kerstdagen hebben gehad en willen jullie ook alvast bedanken voor alle leuke berichtjes die we van jullie krijgen, al dan niet via dit kanaal maar ook via de andere socialmedia kanalen. Onze kerstdagen waren in ieder geval bijzonder en dat kwam vooral door de locatie en de schitterende scenery waarin we varen.

Morgenvroeg zal het weer vroeg opstaan zijn, De kapitein wil rond de klok van 07.00 uur Charlotte Bay invaren en daar willen wij uiteraard met onze film- en fotocamera getuigen van zijn.

Ik zal hieronder de route posten zodat jullie het ook kunnen zien. We begonnen op 1e Kerstdag bij nr 2 en vandaag hebben we nr. 3 gedaan. Voor morgen staat 4 en 5 op het programma en voor de 28e december de nummers 6 en 7. De 29e december is dan gereserveerd voor de altijd spannende Drake Passage, maar daarover later meer. Wie daar niet op kan wachten moet het maar eens aan google vragen……….

Tot morgen


Locatie (Map)

Dag 14 Antarctica Experience 3
Dag 12 Antarctica Experience 1
 

Reacties (1)

  • Ben

    woensdag, 27 december 2023 04:25

    Weer schitterende foto's. Mooi om te zien dat de ijsschotsen uit jaarlagen opgebouwd zijn. Bij jullie is 't koud, hier is 't heel nat. Ik heb http://www.cruisemapper.com weer geactiveerd om jullie schip te kunnen volgen. Greettzz Bensan

    Weer schitterende foto's. Mooi om te zien dat de ijsschotsen uit jaarlagen opgebouwd zijn. Bij jullie is 't koud, hier is 't heel nat. Ik heb www.cruisemapper.com weer geactiveerd om jullie schip te kunnen volgen. Greettzz Bensan

Leave a comment